x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Savurează, bea şi fă mişcare!

Savurează, bea şi fă mişcare!

de Mihaela Ionescu    |    30 Sep 2009   •   00:00

Mariann Fischer Boel, comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală, a lansat o nouă campanie în favoarea unei alimentaţii sănătoase dedicată şcolarilor europeni.



Trei manifestări itinerante, organizate sub sloganul "Savurează, bea si fă mişcare", vor trece prin şapte ţări europene, oferind copiilor şansa de a participa la activităţi şi jocuri educative. Comisia Europeană a lansat totodată un site web interactiv, concursuri şi alte manifestări, toate având un singur scop ­ îmbunătăţirea deprinderilor alimentare ale copiilor. Justine Henin, campioana belgiană la tenis, şi Rosolino Cannio, în vârstă de opt ani, deţinător al unui record Guinness, îşi vor aduce contribuţia la transmiterea acestui mesaj.

Campania în favoarea unei alimentaţii sănătoase se va derula în paralel cu Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli şi cu Programul de distribuire a laptelui în şcoli demarate de UE - iniţiative importante care promovează o dietă mai echilibrată şi deprinderi alimentare mai sănătoase în rândul copiilor.

Campania în favoarea unei alimentaţii sănătoase face cunoscut mesajul Mănâncă, bea şi fă mişcare direct în şcoli. Pe parcursul a opt săptămâni, manifestările itinerante vor trece prin Belgia, Franţa, Regatul Unit, Irlanda, Estonia, Lituania şi Polonia. Fiecare manifestare itinerantă va vizita câte două şcoli pe zi. În total, activităţile de promovare a alimentaţiei sănătoase vor avea ca ţintă 18.000 de copii din 180 de şcoli. Mesajul care urmează să fie transmis este: "Mâncaţi sănătos, deoarece este distractiv să fii în formă".

În paralel cu manifestarea itinerantă, pe site-ul UE dedicat Echipei savorilor se va derula, timp de opt săptămâni, o vânătoare interactivă de comori, în cadrul căreia toţi şcolarii europeni cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani pot încerca să câştige o serie de obiecte sportive.

Conform unui sondaj Eurobarometru recent, trei sferturi dintre respondenţi sunt "total de acord" că "în prezent par să fie mai mulţi copii supraponderali decât acum cinci ani". Într-adevăr, aproximativ 22 de milioane de copii din UE sunt supraponderali, 5 milioane dintre aceştia fiind obezi.

×
Subiecte în articol: bun de consum