x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Şcolile-pensiuni elveţiene îşi atrag elevii din România cu... ciocolată

Şcolile-pensiuni elveţiene îşi atrag elevii din România cu... ciocolată

de Diana Scarlat    |    11 Dec 2011   •   12:45
Şcolile-pensiuni elveţiene îşi atrag elevii din România cu... ciocolată

Institut auf dem Rosenberg este o binecunoscuta scoala din Elvetia care are ca mascota o vacuta vesela, simbol al ciocolatei.

'Ciocolata ne pastreaza tineri, frumosi si veseli, iar cea mai buna ciocolata este facuta cu laptele vacutelor de la munte, de aceea avem aceasta mascota. Scoala noastra este una dintre principalele scoli-pensiune din Elvetia. Pedagogul Heinrich Pestalozzi obisnuia sa spuna ca obiectivul scolii este sa ne invete cum sa traim, ceea ce credem si astazi', spune o reprezentanta a colegiului elvetian, aflata in aceste zile la targul International World Education, organizat de Integral Programe Educationale, in perioada 10-11 decembrie, la Bucuresti.

Institut auf dem Rosenberg a fost fondat in anul 1889, de Dr.Ulrich Schmidt si este situat in Saint Gallen, in partea germana a Elvetiei, la doar 70 de km de Zurich. Orasul poarta numele monahului Galus, care s-a stabilit in aceste locuri, inca din secolul al-VII-lea. Localizarea perfecta a orasului, intre colinele Santis si lacul Bodensee, i-au creat renumele de oras-gradina. Orasul este cunoscut pentru universitatea veche si pentru centrul istoric cu multe case vechi si magazine pitoresti. Scoala se bucura de o reputatie excelenta si recunoastere internationala. Dupa primul razboi mondial, institutul a devenit proprietatea familiei Gademan, patroana a scolii si in prezent. Programele de studiu sunt in limbile engleza, germana si italiana.

Absolventii scolii sunt acceptati la universitati de renume precum EBS Londra, St. Martin’s College, Aston University, universitati din Munchen si Geneva. Baza scolara se desfasoara pe o suprafata de 100.000 de metri patrati, intr-un raion de locuinte din Saint Gallen. Colegiul dispune de cateva unitati scolare si camine, inconjurate de un parc.

Scoala ofera o pregatire academica de calitate si sprijin deplin pe parcursul intregului proces de invatare, de la predarea in sala de clasa si ajutor in timpul pregatirii.

Elevii mai pot opta si pentru Scoala de Vara Ariana din Arosa. Sprachkurse ARIANA AG si Institutul auf dem Rosenberg organizeaza lectii atat pentru incepatori sau intermediari, cat si pentru avansati, in limbile engleza, franceza si germana. Lectiile sunt organizate in clase mici (6-12 elevi), in care o atenatie deosebita este acordata pregatirii unui nivel lingvistic cat mai bun. Aceste lectii sunt combinate cu un program de timp liber, de evenimente sportive si culturale adecvate pentru varsta elevilor.

Cu binefacerile zonei montane si cu ciocolata elvetiana isi atrage elevii si Lyceum Alpinum Zuoz, un alt colegiu elvetian de elita. Scoala este situata in Zuoz, in partea germana a Elvetiei, la o altitudine de 750 de metri, intr-o locatie alpina superba, in apropiere de statiunea Saint Moritz. Fondat in anul 1904, Lyceum Alpinum Zuoz se bucura de o reputatie academica excelenta si este una dintre principalele scoli internationale din Elvetia.

Filosofia scolii se bazeaza pe pastrarea traditiilor in combinatie cu gandirea inovativa, lipsa prejudecatilor si respectul pentru toleranta. Aceste principii calauzitoare si pregatirea academica buna fac posibila formarea calitatilor individuale necesare pentru un start reusit in viata. Inspirati de atmosfera unica si de sentimentul apartenentei la comunitatea scolara, elevii dobandesc nu doar cunostinte aprofundate, ci isi dezvolta si aptitudinile practice.

Elvetia este a doua destinatie in topul romanilor care studiaza in strainatate. “Statisticile arata ca aproximativ 50% dintre cereri se indreapta catre scolile din Marea Britanie, 30% catre Elvetia, iar restul catre Germania si celelalte tari europene', spune Irina Christova, managerul Grupului Integral, organizator al evenimentului. Cea de-a patra editie a targului World Education - Licee de elita aduce la Bucuresti reprezentantii a 34 de scoli tip internat si colegii de top din Marea Britanie, Elvetia, Germania si Spania pentru a facilita intalnirea dintre acestia cu parintii si copiii din Romania.

×