Industria alimentară din România este net dezavantajată faţă de cea din alte state ale UE, întrucât accesul produselor româneşti pe piaţa comunitară este limitat, din cauza numărului redus de firme care respectă normele europene, a declarat şeful delegaţiei CE la Bucureşti, Donato Chiarini, în cadrul unei conferinţe organizate de Camera de Comerţ şi Industrie.
Reprezentanţii patronatelor din principalele subramuri ale industriei alimentare s-au plâns de calitatea foarte proastă a materiei prime, aceasta fiind o consecinţă a nerespectării normelor UE. "Principala problemă a sectorului românesc de lapte o reprezintă materia primă, unde normele europene nu sunt respectate. În schimb, în sectorul de procesare a laptelui, companiile au făcut investiţii importante în ultimii ani pentru atingerea standardelor europene", a afirmat Gheorghe Petrişor, vicepreşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).Citește pe Antena3.ro