x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet SFATUL MEDICULUI. Când este cazul să apelezi la botox sau acid hialuronic

SFATUL MEDICULUI. Când este cazul să apelezi la botox sau acid hialuronic

18 Aug 2015   •   22:00
SFATUL MEDICULUI. Când este cazul să apelezi la botox sau acid hialuronic
Sursa foto: zorandimzr/Getty Images/iStockphoto

Cu vârsta, pierdem grăsime, pierdem din volumul muşchilor, al oaselor feţei şi atunci rămâne piele în exces, faţa s-a transformat dintr-un strugure într-o stafidă, pentru că nu mai are cine să o ţină întinsă.

Preventiv, se poate utiliza botox. Se poate începe de la vârsta de 30 de ani, pentru a evita formarea ridurilor profunde. Acidul hialuronic există în corpul nostru.

Prin intervenţiile estetice, noi practic suplimentăm ce am pierdut. Se poate începe de la o vârstă tânără pentru revolumi-zarea feţei, pentru menţinerea texturii şi a volumului, în special la nivelul obrajilor şi al sprâncenelor. Şi în buze, volumul se pierde treptat.

Acidul hialuronic este folosit pentru augumentarea buzelor, dar şi pentru menţinerea lor, pentru că ele se atrofiază. Când vine vorba de ridurile din jurul ochilor, apelăm la bisturiu. Blefaroplastia este termenul generic pentru orice fel de intervenţie de chirurgie a pleoapelor. Cea mai frecventă este corecţia pungilor de grăsime din pleoapele superioare şi inferioare.

În ultimii 5-10 ani s-a schimbat complet concepţia despre blefaroplastie şi rejuvenare. Practic, înainte se scoteau grăsime şi piele, acum se conservă în totalitate grăsimea. Se scoate foarte puţină piele de pe pleoapa superioară, iar grăsimea se repoziţionează. Rezultatele sunt mult mai spectaculoase şi de durată.

dr. Dan Georgescu, medic oculoplastician la Centrul Provita.
 

×