x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Si produsele light ingrasa

Si produsele light ingrasa

19 Iul 2005   •   00:00

ALIMENTATIE ECHILIBRATA
Gimnastica Pilates este o metoda de antrenament care se practica de peste 100 de ani si care se bazeaza pe "coordonarea completa a corpului, a mintii si a spiritului".

INDULCITORI. Aspartamul are aport caloric zero. Este format din doi aminoacizi naturali. In exces, ei blocheaza producerea in creier a serotoninei, substanta euforizanta, ceea ce provoaca insomnie si uneori tulburari de comportament. Indulcitorii artificiali contribuie mai putin la aparitia cariilor decat zaharul, insa sunt cauza altor dereglari in organism. Zaharurile naturale previn cariile (de exemplu, xilitolul din guma de mestecat). In stare naturala, xilitolul se gaseste in citrice, in partea alba de sub coaja.

ZAHARINA. Acest indulcitor este indicat diabeticilor. Zaharina nu furnizeaza energie calorica organismului si in functie de puritatea ei poate fi mai mult sau mai putin nociva.

FRUCTOZA. De curand au aparut dulciuri pentru diabetici pe baza de fructoza. Aceasta este cel mai dulce zahar natural, continut de pere, cicoare, napi. Fructoza este tolerata mai bine de diabetici deoarece nu are nevoie de insulina pentru a fi transportata in interiorul celulelor.

×
Subiecte în articol: alimentatie echilibrata