x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sosul Spak ne umfla

Sosul Spak ne umfla

de Cristina Andreea Calin    |    10 Feb 2007   •   00:00
Sosul Spak ne umfla

Multitudinea de aditivi alimentari din compozitia sosului Tartare Spak nu il recomanda persoanelor obeze, cu probleme de greutate sau celor sedentare.

CE BEM, CE MANCAM
Sosul Tartare Spak contine, dupa cum ne arata eticheta: ulei vegetal 37%, apa, ceapa 8%, castraveti 8%, zahar, sare, galbenus de ou 3,3%, amidon modificat din porumb E1420 sau E1440 sau E1451 sau E1404, mustar, otet, acidifiant, acid citric E330, patrunjel, agent de intarire guma xantan E415, faina de seminte de guar E412, solutie antioxidabila etilen-diamino-tetracetat E385, alpha-tocopherol E306, conservant (acid sorbic E 200, acid benzoic E210).

Produsul nu are eticheta nutritionala, dar se poate deduce o densitate calorica de minimum 300 kcal la 100 de grame, ne precizeaza profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Specialistul nostru nu recomanda produsul copiilor, adolescentilor, suferinzilor de boli renale si hepatice, de boli autoimune, de cancer, supraponderalilor si obezilor in cantitati mari si consum frecvent.

×
Subiecte în articol: bun de consum