CE BEM, CE MĂNCĂM
Băutura spirtoasă cu aromă de prune produsă de Marex SA nu are in compoziţie foarte multe ingrediente, insă combinaţia lor poate fi periculoasă pentru consumator, indiferent de vărstă sau afecţiunile de care suferă.
Băutura spirtoasă cu aromă de prune produsă de Marex SA nu are in compoziţie foarte multe ingrediente, insă combinaţia lor poate fi periculoasă pentru consumator, indiferent de vărstă sau afecţiunile de care suferă.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Băutura spirtoasă cu aromă de prune produsă de Marex SA nu are in compoziţie foarte multe ingrediente, insă combinaţia lor poate fi periculoasă pentru consumator, indiferent de vărstă sau afecţiunile de care suferă.
De pe etichetă aflăm că in compoziţia produsului intră: "apă dedurizată, alcool etilic din cereale, zahăr, arome de prune, colorant E 150 (caramel)". Tot pe etichetă scrie că tăria alcoolică este de 22%.
ANALIZĂ. Băutura spirtoasă analizată are la bază alcool etilic alimentar din cereale la care s-au adăugat zahăr, arome de prune şi colorant caramel (E150), avănd o tărie alcoolică de 22% v/v. Nu este specificat precis colorantul caramel, care poate fi E 150a caramel simplu sau E 150b caramel sulfit sau E 150c caramel amoniacal, E 150d caramel sulfit de amoniu. Se cunoaşte faptul că un consum frecvent de alcool are efecte hepatotoxice şi neurotoxice, reaminteşte profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Produsul este interzis suferinzilor de ficat, de maladii renale, neurodegenerative, celor cu maladii pulmonare, persoanelor cu afecţiuni ale tractului digestiv, cu afecţiuni cardiovasculare, celor cu intoleranţă la alcool.
Băutura spirtoasă cu aromă de prune produsă de Marex SA nu are in compoziţie foarte multe ingrediente, insă combinaţia lor poate fi periculoasă pentru consumator, indiferent de vărstă sau afecţiunile de care suferă.
De pe etichetă aflăm că in compoziţia produsului intră: "apă dedurizată, alcool etilic din cereale, zahăr, arome de prune, colorant E 150 (caramel)". Tot pe etichetă scrie că tăria alcoolică este de 22%.
ANALIZĂ. Băutura spirtoasă analizată are la bază alcool etilic alimentar din cereale la care s-au adăugat zahăr, arome de prune şi colorant caramel (E150), avănd o tărie alcoolică de 22% v/v. Nu este specificat precis colorantul caramel, care poate fi E 150a caramel simplu sau E 150b caramel sulfit sau E 150c caramel amoniacal, E 150d caramel sulfit de amoniu. Se cunoaşte faptul că un consum frecvent de alcool are efecte hepatotoxice şi neurotoxice, reaminteşte profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Produsul este interzis suferinzilor de ficat, de maladii renale, neurodegenerative, celor cu maladii pulmonare, persoanelor cu afecţiuni ale tractului digestiv, cu afecţiuni cardiovasculare, celor cu intoleranţă la alcool.
Citește pe Antena3.ro