x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Spirulina, un aliment al viitorului. Află ce efecte miraculoasă are asupra sănătății

Spirulina, un aliment al viitorului. Află ce efecte miraculoasă are asupra sănătății

20 Iun 2015   •   10:49
Spirulina, un aliment al viitorului. Află ce efecte miraculoasă are asupra sănătății

 Din păcate, multe diete pentru slabit exclud anumite grupe de alimente importante pentru aportul lor de vitamine şi minerale. Este mai ales cazul vitaminelor din grupul B (cand sunt excluse carnea şi alimentele bogate in amidon) sau al celor liposolubile de tipul A, D si E (daca se mananca doar preparate fara grasime sau daca au fost excluse materiile grase de tipul ulei sau unt).

O alta carenta frecventa este cea de saruri minerale, in special de magneziu (pe care il luam din alimentele cu un continut energetic ridicat, precum ciocolata, legumele uscate sau bananele), si de oligoelemente: fier, cupru si zinc in principal, din cauza excluderii produselor de origine animala. Consecintele sunt multiple: de la oboseala fizica si psihica la afectiuni cutanate, ameteli, scaderea imunitatii.

Dietele drastice, din care sunt eliminate cu totul grasimile, pot duce la probleme de memorie si de concentrare, la depresie si la afectiuni cardiovasculare. Slabirea musculaturii este si ea o problema de care se lovesc multe persoane aflate la dieta.

Pentru ca aportul de calorii este prea scazut, organismul trebuie sa-si ia energie din rezervele proprii de grasimi si proteine. Dat fiind ca proteinele intra in structura fibrelor musculare, muschii au tendinta sa se topeasca in regimurile hipocalorice. Muschii contribuie si la sustinerea articulatiilor, iar proteinele sunt prezente in structura scheletului, asa ca nu pot fi neglijate nici problemele osteoarticulare ce pot interveni in cazul dietelor aspre.

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR

×