x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Start pentru ingrăşare

Start pentru ingrăşare

de Cristina Andreea Calin    |    24 Iul 2007   •   00:00
Start pentru ingrăşare

Cantitatea mare de grăsimi şi de zaharuri le imprimă acestor biscuiţi o valoare energetică foarte ridicată.

Biscuiţii cu cereale, lapte şi vanilie "Start" sunt foarte buni pentru cei care vor să se ingraşe.

Ce bem, ce măncăm - pancreasul poate avea de suferit

Cantitatea mare de grăsimi şi de zaharuri le imprimă acestor biscuiţi o valoare energetică foarte ridicată.

Biscuiţii cu cereale, lapte şi vanilie "Start" sunt foarte buni pentru cei care vor să se ingraşe. Acest lucru rezultă din compoziţie: "făină 50% (grău, orz, secară), zahăr, grăsime vegetală, fulgi de ovăz (8,0%), lapte praf (2,8%), agenţi de creştere (E503 - carbonaţi de amoniu, E450 - difosfaţi, E500 - carbonaţi de sodiu), praf de zer, emulgatori (E481 - stearoil-2-lactilat de sodiu, lecitină soia - E322), sare, aromă naturală, aromă sintetică şi identic naturală (lapte, vanilie). Conţinut: grău, lapte, soia. Produşi intr-o fabrică care comercializează: alune, arahide, susan, ouă". Valoarea nutriţională pentru 100 de grame de biscuiţi este de 1.770 kj/421 kcal, produsul avănd "proteine: 7,4 g, hidrocarbonaţi: 65,0 g, grăsime: 14,6 g".

Â

ANALIZĂ. Produsul analizat face parte din gama biscuiţilor cu un profil nutriţional dezechilibrat, cu exces de glucide 65%, unele cu absorbţie lentă (amidon din făinurile de grău ori secară), iar altele cu index glicemic ridicat - zaharoză. Biscuiţii conţin şi o cantitate semnificativă de grăsimi vegetale, dar şi de origine animală (provenind din laptele praf), ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Â

CONCLUZII. Produsul are densitate calorică foarte mare, putănd fi consumat cu moderaţie de toate persoanele sănătoase şi active in contextul unei diete diversificate şi echilibrate. Este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranţa la gluten). Diabeticii il vor consuma cu avizul medicului curant, ţinănd cont de aportul de zaharuri. Persoanele alergice la susan, alune, gălbenuş de ou şi arahide işi vor testa mai intăi toleranţa la produs, prin consumul unei cantităţi minime şi urmărind efectul.

×
Subiecte în articol: bun de consum