x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

13 Noi 2008   •   00:00

OBEZITATE:
Femeile obeze sunt mult mai impulsive decât cele care au o greutate normală, se arată într-un studiu realizat de cercetători din SUA.

Bărbaţii cu probleme de greutate au acelaşi tip de reacţie ca şi cei normoponderali. Cei 95 de subiecţi, femei şi bărbaţi, au fost puşi în faţa unor situaţii ipotetice. Rezultatul a fost că femeile şi bărbaţii obezi reacţionează diferit în faţa stresului, cei din urmă reuşind mult mai bine să îşi controleze sentimentele. Cercetătorii au explicat că femeile au un alt mod de gândire şi de gestionare a reacţiilor astfel încât ele nu sunt capabile să se abţină.

FERTILITATE
Un studiu prezentat de Ministerul austriac al Agriculturii şi Sănătăţii, în cadrul unui seminar ştiinţific ce a avut loc în Viena, indică faptul că organismele modificate genetic pot afecta capacitatea de reproducere, de aceea specialiştii cer retragerea acestor produse. Studiul indică

faptul că fertilitatea şoarecilor de laborator hrăniţi cu porumb modificat genetic a fost serios afectată, aceştia putând procrea doar într-o mică măsură, comparativ cu cei hrăniţi cu mâncare naturală. Şoarecii de laborator hrăniţi cu mâncare ce nu conţinea organisme modificate genetic s-au reprodus mult mai eficient. Acest efect poate fi atribuit diferenţelor dintre sursele de hrană.

×
Subiecte în articol: bun de consum