x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

25 Noi 2008   •   00:00

APĂ: Toate fântânile din judeţul Brăila conţin nitriţi peste limita maximă admisă, fenomen produs din cauza poluării pânzei freatice cu dejecţii umane şi animale.

Ultimele analize făcute în judeţul Brăila de o echipă de cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Pedologie – Agrochimie şi Protecţia Mediului în Agricultură din Bucureşti arată că în toate fântânile este depăşită limita de 100 de miligrame de nitraţi pe litru, anunţă Agerpress. 

TOXIINFECŢIE
14 copii şi tineri cu vârste între 8 şi 21 de ani de la Complexul de servicii pentru copilul cu handicap numărul 14 din Râmnicu Sărat au fost internaţi la spitalul din oraş, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. ASP a declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele îmbolnăvirii. Toţi cei 14 copii şi tineri au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, în prezent fiind sub tratament şi supraveghere medicală. Medicul Venera Acsinte, de la Inspecţia Sanitară de Stat Buzău, a declarat că la acest moment produsul incriminat consumat este brânză cu smântână, astfel că au fost luate probe din alimentul respectiv. (M.B)

TESTE
Lumina fluorescentă poate fi de ajutor pentru descoperirea mercurului din peşte, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh. Aceştia susţin că intensitatea acesteia este direct proporţională cu cantitatea de mercur, iar durata de timp pentru realizarea testului este foarte mică.

×
Subiecte în articol: bun de consum