x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

01 Dec 2008   •   00:00
Ştiri

Morcovii sunt cele mai bune surse de betacaroten (provitamina A), substanţă antioxidantă care întăreşte imunitatea şi ne protejează de infecţii.



Tot datorită betacarotenului morcovii ajută în stările de convalescenţă, contribuie la regenerarea pielii şi la protejarea vederii. Un studiu bazat pe mai mult de 20 de ani de observaţie a demonstrat că betacarotenul din morcovi le ajută pe femei să prevină apariţia
cancerului. Această substanţă acţionează ca un tampon împotriva radicalilor liberi, substanţe implicate în dezvoltarea tumorilor.

METABOLISM
Cercetătorii au descoperit patru gene care influenţează modul în care organismul asimilează substanţele din alimente. Potrivit unui studiu apărut în PLOS Genetics, diferenţele genetice ale metabolismului explică de ce oamenii răspund altfel la alimentaţie, exerciţii fizice sau medicamente. Descoperirea deschide calea creării unor tratamente şi diete în funcţie de profilul genetic al pacientului. Totodată, cercetătorii
vor putea să pună la punct tratamente ţintite împotriva bolilor influenţate de metabolism, precum obezitatea sau bolile cardiovasculare.

CALORII
În Marea Britanie, pe sticlele de vin şi de bere vor exista avertismente cu privire la conţinutul de calorii. Autorităţile britanice au luat această măsură pentru a descuraja consumul de alcool în rândul femeilor. În proiectul de lege se precizează: "Etichetele de pe sticlele de băuturi alcoolice vor cuprinde conţinutul de calorii şi avertismente cu privire la riscul accidentelor". Iată câteva exemple: "Un pahar de vin roşu (175 ml) conţine 119 calorii", "Un gin tonic conţine 175 de calorii", "Un cocteil whisky-cola conţine 193 de calorii", "O sticlă de bere conţine 256 de calorii".

×
Subiecte în articol: calorii alimentaţie sănătoasă