x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

03 Dec 2008   •   00:00

MELAMINĂ:Aproximativ 294.000 de copii s-au îmbolnăvit în China şi 154 sunt în continuare în stare gravă după ce au ingerat melamină din produse lactate contaminate, a anunţat luni Ministerul chinez al Sănătăţii.



Ministerul precizează că bilanţul sugarilor morţi, care era de patru până în prezent, riscă să crească, în condiţiile în care şase decese de copii înregistrate de la 10 septembrie ar putea fi imputate melaminei, un produs chimic utilizat la fabricarea plasticului. Aceste cifre noi, publicate de Ministerul Sănătăţii pe site-ul său, dau o amploare mai gravă scandalului izbucnit în septembrie în China.

JUNK FOOD
Consumul de alimente junk food creşte riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, arată un studiu realizat de cercetători suedezi. Aceştia au descoperit că alimentele bogate în grăsimi, zahăr şi cu un aport de colesterol crescut afectează funcţiile creierului, ceea ce duce în timp la apariţia maladiei neurodegenerative. Studiul a fost realizat pe şoareci.
La finalul cercetării au constatat că, pe lângă hrană, şi factorii genetici au o însemnătate mare în declanşarea bolii. De aceea, ei îi sfătuiesc pe cei care au în familie astfel de cazuri să fie cu atât mai atenţi la alimentaţie şi să consume cu precădere fructe şi legume proaspete.

×
Subiecte în articol: bun de consum