x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri pe scurt

27 Noi 2008   •   00:00

EDUCAŢIE
Revista Good Food alături de partenerii săi Zeo şi Roimage a oferit o avanpremieră exclusivistă pentru copii: Madagascar 2. Sâmbătă, 22 noiembrie, micuţii au fost întâmpinaţi cu cele mai proaspete fructe exotice la Cityplex, CityMall  de către  echipă Good Food  care a creat acest eveniment pentru a-i determina pe  părinţi şi copii să se bucure de mâncarea sănătoasă.   Acţiunea face parte din Campania Copiii în Bucătărie care a debutat în luna februarie şi care are ca scop educarea copiilor. Aceasta este a doua vizionare de film pentru copii, prima fiind Kung Fu Panda.



MELAMINĂ
Autorităţile americane au descoperit urme de melamină într-o mostră de lapte praf pentru copii produs în SUA şi în mostre de suplimente nutritive şi medicale, relatează Wall Street Journal, în ediţia electronică de miercuri. Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a precizat însă că atât laptele praf, cât şi suplimentele pot fi consumate fără riscuri. "Sunt niveluri foarte reduse", a declarat Stephen Sundlof, directorul Centrului pentru securitate alimentară al FDA. Agenţia a afirmat că a testat mostre prelevate de la toţi cei cinci producători autorizaţi de lapte praf pentru nou-născuţi.

CONTROALE

În perioada 14-20 noiembrie 2008, inspectori sanitari-veterinari au desfăşurat la nivel naţional, acţiuni de control în unităţi cu profil agroalimentar. Principalele deficienţe constatate au fost comercializarea de produse alimentare neconforme, manipularea  neigienică a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiul de depozitare şi prelucrare, deficienţe în întreţinerea instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru, neînregistrarea activităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, neasigurarea trasabilităţii.

×
Subiecte în articol: bun de consum