Stretching-ul este o parte esenţială a antrenamentului, deoarece poziţiile de stretching constituie secretul flexibilităţii şi al mobilităţii organismului prin întinderea musculaturii de pe întregul corp. Stretching-ul poate să facă parte din programul de exerciţii realizat de două-trei ori pe săptămînă sau poate fi realizat independent, în fiecare zi, ca program de înviorare sau în pauzele de la birou.
Stretching-ul este o parte esenţială a antrenamentului, deoarece poziţiile de stretching constituie secretul flexibilităţii şi al mobilităţii organismului prin întinderea musculaturii de pe întregul corp. Stretching-ul poate să facă parte din programul de exerciţii realizat de două-trei ori pe săptămînă sau poate fi realizat independent, în fiecare zi, ca program de înviorare sau în pauzele de la birou. Antrenorul Luiza Bucur (Luiza Fitness & Nutrition Studio) recomandă stretching-ul în special persoanelor care îşi desfăşoară activitatea la birou, care preferă să ia maşina chiar şi pînă la supermarket în loc să meargă pe jos şi celor care iau liftul chiar dacă locuiesc la etajul unu. Stretching-ul se adresează tuturor, indiferent de sex, vîrstă, nivel de pregătire fizică sau aptitudini sportive. Avantajele acestui tip de exerciţii fizice sînt că au un grad de dificultate redus şi nu necesită o dotare sau un echipament special.
Reduce riscul traumatismelor
Asemenea tuturor exerciţiilor fizice, întinderea muşchilor creează starea de relaxare a întregului organism şi dezmorţeşte articulaţiile. Stretching-ul are şi o serie de calităţi particulare faţă de celelalte tipuri de antrenament: ameliorează flexibilitatea şi mobilitatea, creşte abilitatea de a executa anumite mişcări. Foarte important este că stretching-ul reduce riscul de apariţie a traumatismelor aparatului locomotor. Studiile în domeniu arată că stretching-ul ajută chiar şi la arderea caloriilor: 75 de kilocalorii pe oră.