Infarctul este cauzat într-o proporţie de 35% de consumul în mod frecvent al produselor de tip junk-food. Studiul a fost realizat în 52 de ţări pe o perioadă de patru ani şi a demonstrat încă o dată că o dietă bazată pe grăsimi, zahăr şi sare în exces duce la grave probleme cardiace şi în cele din urmă la deces.
Infarctul este cauzat într-o proporţie de 35% de consumul în mod frecvent al produselor de tip junk-food. Studiul a fost realizat în 52 de ţări pe o perioadă de patru ani şi a demonstrat încă o dată că o dietă bazată pe grăsimi, zahăr şi sare în exces duce la grave probleme cardiace şi în cele din urmă la deces. Cercetătorii canadieni au arătat că cei care au aceste obiceiuri alimentare de cele mai multe ori nu fac nici un fel de mişcare, ceea ce este un factor de risc în plus pentru maladiile cardiovasculare. Mai mult, ei au arătat că 80% din cazurile de infarct au loc în ţările bogate, unde se mănâncă foarte mult.
Citește pe Antena3.ro