Companiile din industria alimentară pot reduce concentraţia de acrilamide, substanţe care duc la apariţia cancerului, cu pănă la 80%, se arată intr-un studiu publicat de Confederaţia din Industria Alimentară a UE.
Recomandările se referă la firmele care procesează cartofi, cereale şi cafea. Cercetătorii au ajuns la concluzia că trecerea cartofilor printr-un proces de blanşare (opărire) reduce apariţia acrilamidei cu 50%. De asemenea, cercetătorii au arătat că, dacă s-ar folosi alte metode de prăjire a cartofilor, consumatorii nu ar mai fi supuşi riscului de apariţie a cancerului. De asemenea, au studiat şi noi metode pentru micşorarea cantităţii de acrilamide din păine, arătănd că acidul aspartic este cel care poate fi folosit in acest caz.
Sfatul lor a fost ca intreaga atenţie a producătorilor să se concentreze pe compoziţia premixurilor utilizate. Studiul mai arată şi faptul că este important şi modul in care fermentează drojdia. Cercetătorii recomandă, de asemenea, adăugarea de glicină.