x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Studiu: Galben pentru inimă

Studiu: Galben pentru inimă

de Jurnalul National    |    27 Feb 2008   •   00:00
Studiu: Galben pentru inimă

Curcumina, colorantul galben folosit foarte frecvent în industria alimentară, vă poate proteja inima de atacuri, se arată într-un studiu realizat de cercetători canadieni pe şoa­reci

Curcumina, colorantul galben folosit foarte frecvent în industria alimentară, vă poate proteja inima de atacuri, se arată într-un studiu realizat de cercetători canadieni pe şoa­reci. Atunci când pigmentul a fost adăugat în hrana animalelor su­ferinde de hipertrofie, inima acestora a revenit la normal, funcţionând în parametri normali, se arată în studiul publicat în Journal of Clinical Investigation.

 

BENEFIC.Conducătorul ştiin­ţific al proiectului, Peter Liu, a de­cla­rat că acest colorant poate fi de un real ajutor în prevenirea atacului de cord, mai ales că este un ingre­di­ent natural, care se poate găsi la pre­ţuri foarte mici. Curcuminei i s-au atribuit în ultimii ani, în urma unor studii, numeroase efecte be­ne­fice. Printre acestea se numără re­ducerea nivelului colesterolului şi scă­derea simptomelor diferitelor ti­puri de cancer. Cercetătorii recoman­dă ca acest colorant să fie consumat în stare naturală, nu sub formă de aditiv alimentar E 100. Curcumina se extrage din rizomul plantei curcu­ma longa, termeric, sub formă de pulbere galben oraj. Se utilizează în co­lorarea unor alimente ca: margarină, gemuri, jeleuri, alimente hi­po­calorice.

×
Subiecte în articol: bun de consum