Curcumina, colorantul galben folosit foarte frecvent în industria alimentară, vă poate proteja inima de atacuri, se arată într-un studiu realizat de cercetători canadieni pe şoareci
Curcumina, colorantul galben folosit foarte frecvent în industria alimentară, vă poate proteja inima de atacuri, se arată într-un studiu realizat de cercetători canadieni pe şoareci. Atunci când pigmentul a fost adăugat în hrana animalelor suferinde de hipertrofie, inima acestora a revenit la normal, funcţionând în parametri normali, se arată în studiul publicat în Journal of Clinical Investigation.
BENEFIC.Conducătorul ştiinţific al proiectului, Peter Liu, a declarat că acest colorant poate fi de un real ajutor în prevenirea atacului de cord, mai ales că este un ingredient natural, care se poate găsi la preţuri foarte mici. Curcuminei i s-au atribuit în ultimii ani, în urma unor studii, numeroase efecte benefice. Printre acestea se numără reducerea nivelului colesterolului şi scăderea simptomelor diferitelor tipuri de cancer. Cercetătorii recomandă ca acest colorant să fie consumat în stare naturală, nu sub formă de aditiv alimentar E 100. Curcumina se extrage din rizomul plantei curcuma longa, termeric, sub formă de pulbere galben oraj. Se utilizează în colorarea unor alimente ca: margarină, gemuri, jeleuri, alimente hipocalorice.