Femeile care consumă o cantitate mai mare de mere în timpul sarcinii îşi pot proteja copiii de astm.
De asemenea, studiul, realizat de medici americani, a arătat că, dacă femeile gravide mănâncă peşte, scade riscul apariţiei eczemei în cazul bebeluşilor. Jennifer Appleyard, medicul care a coordonat proiectul de cercetare, a spus că există din ce în ce mai multe dovezi în sprijinul ideii că alimentaţia mamelor este definitorie în evoluţia copiilor.
Pentru a avea efectele dorite, femeile trebuie să consume mai mult de patru mere pe zi. Medicii nu au găsit încă o explicaţie clară a procesului de protecţie, însă au observat că riscul de apariţie a astmului la copii în cazul mamelor care au urmat o astfel de dietă a scăzut cu 37%. Appleyard a declarat că antioxidanţii din mere sunt cei care ajută. În ceea ce priveşte peştele, mamele trebuie să consume o porţie cel puţin o dată pe săptămână. Riscul de apariţie a eczemelor scade în acest caz cu 43 de procente. Medicii britanici le recomandă femeilor însărcinate să evite consumul de nuci, alune şi fructe de mare, pentru a proteja copiii de apariţia diverselor tipuri de alergii. În viitor se vor face mult mai multe studii în ceea ce priveşte nutriţia prenatală, pentru a ajuta femeile însărcinate să îşi aleagă alimentele mult mai inteligent.
Citește pe Antena3.ro