x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sucrazit Elite, doar pentru diabetici

Sucrazit Elite, doar pentru diabetici

de Cristina Andreea Calin    |    20 Feb 2007   •   00:00
Sucrazit Elite, doar pentru diabetici

Multe persoane folosesc zaharina pentru a nu se ingrasa. Gresit! Acest produs se adreseaza celor care sufera de diabet si numai lor.

CE BEM, CE MANCAM l Persoanelor sAnAtoase nu le este indicatA zaharina
Multe persoane folosesc indulcitorii pentru a nu se ingrasa. Acest lucru, potrivit specialistului nostru, este gresit. Produsele de tip zaharina se recomanda doar diabeticilor.

Ingredientele indulcitorului Sucrazit Elite sunt, asa cum ne arata eticheta produsului: "fiecare tableta contine: bicarbonat de sodiu E500: 48,51 mg (59,52%), zaharina sodica E954: 19,52 mg (23,81%), acid fumaric E297: 13,67 mg (16,67)". Valorile nutritive pentru 100 grame de produs sunt: calorii 0 grame, total grasimi 0 grame, fibre O grame, carbohidrati 0 grame, zaharina 18, 02 grame, colesterol 0 grame, zahar 0 grame, sodiu 18,48 grame, proteine 0 grame. Producatorul mai specifica pe ambalajul produsului analizat ca fiecare tableta de indulcitor cantareste 82 mg, inlocuind o lingurita cu zahar.

ANALIZA. Sucrazit Elite este un produs tipic pe baza de zaharina E954, indulcitor de sinteza fara calorii. Produsul este destinat bolnavilor de diabet, de aceea profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne explica faptul ca acesta nu este indicat copiilor, adolescentilor, adultilor, batranilor, care nu sufera de diabet. Mai mult, specialistul nu il recomanda persoanelor care urmeaza diverse diete alimentare pentru pierderea surplusului de greutate.

PRECIZARI
Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43. sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro.
Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere, numarul 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia, pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.

×
Subiecte în articol: bun de consum grame