x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sucurile dulci nu ingraşă copiii

Sucurile dulci nu ingraşă copiii

de Nicoleta Catana    |    13 Iul 2007   •   00:00

Conform rezultatelor unui nou studiu realizat in Marea Britanie, consumul de băuturi răcoritoare la vărste cuprinse intre 5 şi 7 ani nu are legătură cu apariţia obezităţii in copilărie, venind astfel in contradicţie cu alte studii.

Studiu

Conform rezultatelor unui nou studiu realizat in Marea Britanie, consumul de băuturi răcoritoare la vărste cuprinse intre 5 şi 7 ani nu are legătură cu apariţia obezităţii in copilărie, venind astfel in contradicţie cu alte studii. Cercetările au fost realizate folosind datele celor de la Avon Longitudinal Study of Parents and Children şi a rezultat că obezitatea specifică vărstei de 9 ani nu e corelată cu consumul băuturilor indulcite cu zahăr. Cercetătorii de la MRC Human Nutrition Research au conchis că acei copii cu o greutate mai mare tind să consume mai multe băuturi răcoritoare cu mai puţine calorii, posibil ca o urmare a restricţiilor impuse de părinţi.

ESTIMĂRI. Unul din autorii studiului, Laura Johnson, a declarat că micuţii cu o greutate mai mare pot consuma băuturi răcoritoare fără calorii ca parte a unui program ineficient de control asupra sănătăţii. In mod ingrijorător, conform estimărilor făcute de Obesity Task Force (IOTF), rata obezităţii in răndul copiilor este pe cale să se dubleze la sfărşitul deceniului. Pănă in anul 2010, aproximativ 287 de milioane de copii vor fi obezi, şi la nivel mondial populaţia obeză s-ar putea ridica la 700 de milioane in 2015. Numărul total de persoane supraponderale s-ar putea ridica la 2 milioane dacă nu se iau măsuri serioase in acest sens.

×
Subiecte în articol: bun de consum