x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Târgu-Mureş: Târg de lactate

Târgu-Mureş: Târg de lactate

de Mihaela Ionescu    |    16 Mai 2009   •   00:00

Primăria municipiului Târgu-Mureş derulează, începând de vineri, timp de trei zile, o campanie de consiliere a localnicilor cu privire la alimentaţia sănătoasă, precum şi promo­va­rea şi susţinerea producătorilor locali de lapte şi miere.



Primul eveniment din cadrul acestei campanii este expoziţia cu vânzare "Târgul de lactate", dedicat produselor lactate şi apicole, alături de care se vor afla medici nutriţionişti, specialişti în siguranţa alimentelor, reprezentanţi ai instituţiilor abilitate, dar şi invitaţi din partea asociaţiilor profesionale şi non-guvernamentale.

În cadrul "Târgului de lactate" va fi organizată o masă rotundă cu tema "Laptele de import vs. Lapte indigen", precum şi o dezbatere publică la care sunt aşteptaţi toţi târgumureşenii, în centrul municipiului Târgu-Mureş, având ca temă "Importanţa consu­mu­lui de lapte în alimentaţia zilni­că". Cu ocazia târgului, Primăria Târ­gu-Mureş a pregătit şi o serie de concursuri adresate preşcolarilor şi ele­vi­lor de gimnaziu şi liceu, cum ar fi "Con­cursul de sloganuri", "Eu sunt mic şi beau lăptic", în cadrul căruia elevii din clasele I-IV vor lua parte la un concurs de băut lapte, "Mare cât roata carului", concurs de cărat roţi de caşcaval destinat elevilor din cla­se­le V-VIII şi un concurs de desene pe asfalt pe tema expoziţiei.

×
Subiecte în articol: bun de consum