x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Top 6 beneficii ale consumului de ciocolată

Top 6 beneficii ale consumului de ciocolată

03 Iun 2017   •   19:07
Top 6 beneficii ale consumului de ciocolată

Nu e om care să nu iubească ciocolata, iar noi va prezentăm încă şase motive pentru care să o iubiţi şi mai mult. Ciocolata neagră are o mulţime de beneficii asupra sănătăii, aşa cum rezultă din numeroase studii de specialitate realizate de nutriţionişti.

1. Ciocolata slăbeşte - Cu siguranţă ciocolata nu se afla pe lista priorităţilor celor care ţin regim. Cu toate acestea, cercetătorii spun că ciocolata, în cantităţi moderate, te ajută să slăbeşti. Studiul a fost realizat la Universitatea din California pornind de la ipoteza că ciocolata creşte ritmul metabolismului. S-a descoperit că voluntarii care consumau ciocolată frecvent aveau un indice de masa corporală mai mic decât cei care nu mâncau ciocolata, în ciuda faptului că mâncau mai multe calorii şi nu făceau exerciţii fizice.

2. Ciocolata te face mai deştept - Dacă se apropie un examen, încearcă să înveţi mâncând ciocolată. Câteva pătrăţele de ciocolată neagră vor spori activitatea cerebrală, flavonoidele din ciocolată activând centrii care controlează abilităţile cognitive, îmbunătăţind astfel capacitatea creierului de a memora lucruri noi. În plus, ciocolata ajută la o mai bună circulaţie a sângelui în creier. La aceste concluzii s-a ajuns în urma unui studiu realizat pe femei cărora li s-au dat băuturi cu ciocolată bogată în flavonoide. La două ore după consumarea băuturilor, voluntarele au excelat la testele logice.

.........................

Citește continuarea AICI

×