x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Topping de E-uri cu aroma de capsuni

Topping de E-uri cu aroma de capsuni

de Cristina Andreea Calin    |    18 Ian 2007   •   00:00
Topping de E-uri cu aroma de capsuni

Toppingul cu aroma de capsuni, prezent pe piata romaneasca, nu este recomandat unor categorii de bolnavi din cauza indexului glicemic ridicat.

Siropul topping cu aroma de capsuni Deli are ca ingrediente: zahar, sirop glucoza, apa, acidifiant, acid citric E330, aroma capsuni, colorant natural E120 - acid carminic.

Analiza. Produsul nu are eticheta nutritionala. Din aceasta cauza nu putem aprecia care este densitatea energetica sau cantitatea de glucide, proteine sau carbohidrati.

Produsul analizat "este foarte dezechilibrat nutritional, cu un index glicemic foarte ridicat, datorita compozitiei in principal din zahar si sirop de glucoza", ne spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Din cauza continutului ridicat de zahar, produsul nu este recomandat diabeticilor, supraponderalilor, obezilor, copiilor, suferinzilor de sindrom metabolic, ne precizeaza specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: bun de consum