x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet UIMITOR! Diferențe semnificative între creierul bărbaților și cel al femeilor

UIMITOR! Diferențe semnificative între creierul bărbaților și cel al femeilor

06 Iul 2017   •   21:29
 UIMITOR! Diferențe semnificative între creierul bărbaților și cel al femeilor

Majoritatea oamenilor sunt intrigați de procesele de gândire ale sexului opus. În ciuda zvonurilor contrare, bărbații și femeile provin de pe aceeași planetă. Cu toate acestea, există multe diferențe între creierul bărbaților și femeilor.


În timp ce unele caracteristici ale creierului sunt mai frecvente la unul dintre sexe decât la celălalt, iar unele sunt de obicei găsite în ambele, majoritatea oamenilor au un amestec unic.

Cercetările au găsit câteva diferențe-cheie care ar putea explica de ce ne așteptăm ca bărbații și femeile să gândească și să se comporte în moduri caracteristice.

Nu este un secret că bărbații și femeile sunt diferiți - foarte diferiți. Diferențele dintre sexe, totuși, se extind dincolo de ceea ce poate vedea ochiul.

Ultimle studii efectuate de oamenii de știință au urmărit, în general, patru domenii principale de diferență în creierul masculin și feminin: prelucrarea, chimia, structura și activitatea.

Diferențele dintre creierul masculin și cel feminin din aceste zone se manifestă peste tot în lume, dar oamenii de știință au descoperit de asemenea excepții de la orice regulă.

Aceasta înseamnă că, în cele mai multe cazuri, bărbații și femeile nu se comportă, nu se simt, gândesc sau răspund în aceleași moduri, fie în interior, fie în exterior. 

Studiile arata ca femeile si barbatii nu sunt la fel, fiecare dintre ei abordand intr-un anume fel diverse situatii.

Ce arata cercetarile stiintifice despre diferenta dintre sexe?

Studiile efectuate de specialisti au demonstrat ca femeile si barbatii au nevoie de ajutor pentru a se putea intelege unii pe altii.

Cercetarile au demonstrat ca barbatii se pricep mai bine la orientarea in spatiu decat femeile, care se descurca mai bine decat barbatii la testele lingvistice.

Diferentele intre structura creierului masculin si a celui feminin

.................

Citește mai departe AICI

×