x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Un bebeluş într-o luptă nedreaptă

Un bebeluş într-o luptă nedreaptă

de Andreea Sminchise    |    03 Mar 2011   •   20:04
Un bebeluş într-o luptă nedreaptă

154661-teofan-8.jpgMarian Teofan este cel de-al doilea copil al preotului Vasile Răzvan Grierosu din Iaşi. A venit pe lume la 17 aprilie 2010 şi a fost botezat Ma­rian, în cinstea Maicii Domnului, şi Teofan, ca un omagiu adus părintelui Teofan Merla de la Mănăstirea Cetăţuia din Iaşi.

La exact o lună de la naştere, bebeluşul a ajuns la spital pentru că devenea din ce în ce mai palid şi refuza să mai mănânce. A fost internat direct la terapie intensivă şi abia după două zile a fost diagnosticat. Rezultatul analizelor a venit peste părinţii micuţului ca un trăsnet – leucemie acută limfoblastică conge­nitală cu celule precursoare B. „Asta înseamnă că băieţelul meu s-a născut cu leucemie. E un caz foarte rar. Medicii ne-au spus că Marian nu va supravieţui mai mult de câteva zile”, povesteşte părintele Grierosu.

A fost transferat imediat la secţia de oncologie a Spitalului „Sf. Maria” din Iaşi, unde a început tratamentul chimioterapic cu un citostatic extrem de puternic. „Tot de la medici am aflat că şansele ca Marian să răspundă la acest tratament erau minime. Pentru că, au spus ei, medicamentul folosit era foarte pu­ternic chiar şi pentru o persoană adultă, dar pentru un bebeluş. Însă noi ne-am pus toată încrederea în Dumnezeu şi ne-am rugat continuu pentru el. Îl împărtăşeam în fiecare zi şi în fiecare săptămână îl duceam la Sfântul Maslu. Iar Dumnezeu şi Maica Domnului s-au îndurat de noi şi au făcut o minune”, spune tatăl.

Marian a trecut cu bine peste curele de chimioterapie, peste transfuziile de sânge şi peste puncţiile lombare şi medulare extrem de dureroase. La această oră, el este singurul copil din ţară cu leucemie congenitală care a supravieţuit. „Acum, boala este în remisie completă, spre surprinderea tuturor, inclusiv a medicilor”, spune părintele Vasile. Marian n-a câştigat însă decât o bătălie cu boala necruţătoare care-i ameninţă viaţa.

În acest moment, riscul de recă­dere este foarte mare, iar războiul bebeluşului nu s-a încheiat. Medicii din România au recomandat un transplant de celule stem hema­topoie­tice, care nu se poate efectua decât în străinătate. „La noi în ţară nu s-a mai făcut niciodată transplant alogen la un copil atât de mic”, spune tatăl.
Speranţa lui Marian se află la un spital din Italia – San Matteo din Pavia. Doctorii de acolo îl aşteaptă în scurt timp pentru transplant. Însă şansa lui costă. Iar suma de care are nevoie este enormă pentru posi­bilităţile materiale ale familiei Grierosu – 130.000 de euro. „Nu putem decât să sperăm într-o nouă minune. Aşa cum Dumnezeu a îndepărtat boala de la Marian, tot El poate deschide inimile oamenilor buni. Dumnezeu lucrează prin oameni, iar aceştia ne pot ajuta fie şi cu rugăciunea, pentru că şi asta e o parte foarte importantă a «tratamentului» lui Marian. Noi nu putem decât să apelăm la sufletul fiecăruia şi să-i rugăm pe toţi să ne poarte în rugăciune”, spune preotul Vasile Grierosu.

Ajutor!
Dacă vreţi şi puteţi să-l ajutaţi pe Marian să ajungă în Italia la transplant şi să câştige definitiv lupta cu boala, faceţi o donaţie, cât de mică, în contul deschis la BRD Iaşi, agenţia Poitiers, pe numele tatălui micuţului, Grierosu Vasile: 
CONT LEI: RO53BRDE240SV65357502400
Pentru mai multe detalii despre acest caz, părintele Grierosu poate fi contactat la numărul de telefon 0727.828.561.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete trup,minte,suflet