x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vara, pericol de toxiinfecţii

Vara, pericol de toxiinfecţii

de Cristina Andreea Calin    |    01 Iun 2010   •   00:00

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă consumatorilor ca, în această perioadă cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi locurilor de unde le achiziţionează.

În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi implicit al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi de aceea este bine ca cetăţenii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente.
Cel mai important este să achiziţioneze produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sanitar-veterinar, pentru că le oferă garanţia unor produse controlate sanitar-veterinar, şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură.

Odată cumpărate, produsele să fie ţinute o perioadă cât mai scurtă la temperatura camerei, iar cele care urmează a fi depozitate în frigider să fie ambalate separat şi menţinute la temperaturile şi pentru perioda menţionată pe ambalaj.

Alimentele gătite nu se păstrează în recipiente fără capac. De asemenea, produsele care au fost decongelate nu trebuie recongelate pentru fi preparate sau consumate ulterior, iar cele alterate trebuie aruncate. Fructele şi legumele vor fi spălate înainte de a fi depozitate în frigider.

×
Subiecte în articol: bun de consum