Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a dat verdictul asupra studiului realizat anul trecut de cercetătorii de la Universitatea Southampton. EFSA trebuia să spună dacă îl aprobă sau nu.
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a dat verdictul asupra studiului realizat anul trecut de cercetătorii de la Universitatea Southampton. EFSA trebuia să spună dacă îl aprobă sau nu.
Verdictul a fost unul neaşteptat, întrucât atunci oamenii de ştiinţă de la autoritate spuneau că cercetătorii britanici au dreptate. Astăzi, reprezentanţii EFSA au declarat că nu este cazul să se micşoreze dozele zilnice admise deoarece dovezile asupra efectelor adverse nu sunt concludente. Studiul a fost finanţat de Autoritatea Britanică a Alimentului şi a constat în cercetarea efectelor combinaţiei dintre coloranţi şi conservantul benzoat de sodiu. Britanicii au arătat atunci că cei mai afectaţi sunt copiii care suferă tulburări de comportament.
Citește pe Antena3.ro