x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vizitå - Viticultori francezi la podgoriile noastre

Vizitå - Viticultori francezi la podgoriile noastre

de Cristina Andreea Calin    |    18 Apr 2007   •   00:00
Vizitå - Viticultori francezi la podgoriile noastre

Francezii au venit să cunoască vinurile româneşti. şi au început cu o degustare, îndrumaţi de renumitul oenolog inginer doctor, Ion Puşcă.

Degustare à la française

Francezii au venit să cunoască vinurile româneşti. şi au început cu o degustare, îndrumaţi de renumitul oenolog inginer doctor, Ion Puşcă.

Reprezentanţi ai Camerei de Agricultură din Rhône şi ai Institutului de Cooperare cu Europa Răsăriteană din Franţa au venit pentru o săptămână în România pentru a cunoaşte vinurile autohtone. În programul lor intră printre altele vizite la principalele podgorii româneşti şi întâlniri cu membrii Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vinivicole, ai Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vin.

VINURI AUTOHTONE. Prima vizită făcută de delegaţia franceză a fost la Casa Vinului – Dr. Puşcă. Acesta le-a pregătit spre degustare unele dintre cele mai importante vinuri româneşti: Crâmproşie, Frâncuşă, Fetească Regală, Grasă de Cotnari. Pe lângă degustarea propriu-zisă, oenologul român le-a dat francezilor şi câteva repere geografice şi istorice pentru a putea plasa vinul cât mai bine în viniviticultura românească. Pentru a le oferi francezilor o imagine cât mai bună asupra vinurilor noastre, doctorul Puşcă a ales vinuri din toate regiunile viniviticole româneşti şi din ani diferiţi. Grasa de Cotnari din 1984 a avut cel mai mare succes. Majoritatea celor prezenţi au comparat vinurile româneşti cu cele din Franţa. Degustarea a avut efectul dorit, francezii fiind încântaţi de vinurile noastre. Acest lucru este cu atât mai important cu cât şase din cei opt membri ai delegaţiei sunt viticultori.

×
Subiecte în articol: bun de consum