x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Vopsea pentru lemn rezistentă la exterior

Vopsea pentru lemn rezistentă la exterior

de Adela Parvu    |    10 Apr 2009   •   00:00
Vopsea pentru lemn rezistentă la exterior
Sursa foto: /Jotun

Schimbările de temperatură, umezeala şi atacul bacteriilor nu sunt dăunătoare numai pentru oameni. La fel şi plantele pot fi vulnerabile în faţa unor astfel de factori care pot cauza probleme.



Iar când vorbim despre o materie primă ca lemnul, provenită din mediul natural şi folosită pentru construcţii, agenţii menţionaţi pot provoca daune grave.

Indiferent că lemnul pentru case, garduri sau mobilier exterior este supus unor tratamente protective în cursul prelucrării, acesta rămâne în esenţă un material care lucrează în timp, unul care este sensibil la agresiunea intemperiilor, mucegaiului, ciupercilor şi agenţilor poluanţi. Aşa că se impune protejarea acestuia, iar soluţia trebuie să fie cât mai simplu de utilizat şi cu costuri rezonabile.

DE LA VAPOARE LA CASE
Progresele remarcabile din industria chimică au permis unor fabricanţi cu tradiţie în domeniul vopselelor şi lacurilor să dezvolte produse remarcabile pe bază de apă. Spre exemplu, firma norvegiană Jotun, lider mondial în fabricarea de produse destinate vopsirii şi protecţiei ambarcaţiunilor navale şi-a dezvoltat şi o serie de vopsele dedicate construcţiilor.

Experienţa de zeci de ani acumulată în domeniul navelor, şi iahturilor i-a ajutat pe specialiştii norvegieni să producă vopsele excepţionale pentru lemn. Şi toate pe bază de apă, rezistente la cele mai vitrege intemperii, nedăunătoare mediului şi cu o flexibilitate foarte mare.

Toate aceste caracteristici se traduc prin uşurinţă la aplicare, astuparea integrală a porilor lemnului, coloranţi foarte rezistenţi la acţiunea razelor UV şi protecţie antiumezeală, deci contra ciupercilor etc.

CALITĂŢI
Vopselele de provenienţă norvegiană marca Jotun odată aplicate pe elementele din lemn aflate la exterior rezistă şi îşi păstrează proprietăţile timp îndelungat. Producătorii garantează că timp de 12 ani nu mai este nevoie de renovarea suprafeţelor vopsite, fie că e vorba despre lambriurile exterioare ale unei case, fie de garduri sau mobilier pentru grădină.

×
Subiecte în articol: alimentatie echilibrata