x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Furtună violentă în vestul țării. Opt morți și 68 de răniți. Cinci drumuri naționale, blocate

Furtună violentă în vestul țării. Opt morți și 68 de răniți. Cinci drumuri naționale, blocate

17 Sep 2017   •   19:40
Furtună violentă în vestul țării. Opt morți și 68 de răniți. Cinci drumuri naționale, blocate

Update: Numărul morților în urma futunii violente din vestul țării s-a ridicat la opt morți și 68 de răniți. „Din păcate, s-a confirmat. Mai sunt doi decedaţi la Bistriţa. Sunt opt decedaţi. Deci cinci la Timişoara, unu la Arad şi doi la Bistriţa", a spus secretarul de stat. El a mai precizat că nu se impune la acest moment să fie aduşi răniţi din vestul ţării la spitalele din Bucureşti.

Update: Un bărbat de aproximativ 40 de ani este cea de-a doua persoană decedată în urma furtunii care s-a abătut, duminică seara, asupra judeţului Bistriţa-Năsăud, acesta fiind lovit de un copac pe raza localităţii Borleasa, comuna Târlişua.

Primarul comunei Târlişua, Vlăduţ Purja, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul traversa o punte în momentul în care s-a declanşat furtuna şi a fost lovit de un copac doborât de rafalele de vânt.

În comună, vântul puternic a afectat numeroase acoperişuri, inclusiv al bisericii din Târlişua, şi a pus la pământ mai mulţi arbori, care au blocat accesul pe drumurile comunale şi chiar şi pe drumul judeţean din zonă.

Primul deces în urma furtunii s-a produs în municipiul Bistriţa, în Parcul Muncipal, unde un bărbat în vârstă de aproximativ 50-60 ani a fost lovit de o creangă a unui copac în timp ce se plimba cu soţia sa pe o alee din zona Palatului Culturii.

Alte patru decese asemănătoare au fos înregistrate în judeţul Timiş şi încă unul în judeţul Arad.

Update: Furtuna violentă din vestul țării a ridicat numărul de victime la șase. Patru morți, în județul Timiș, alte două în județele Arad și Bistrița-Năsăud.

Update: Numărul răniţilor în furtuna de duminică ajunşi la Spitalul Judeţean Timişoara a ajuns la 30, dar medicii estimează că va creşte în continuare.

''Avem 30 de victime cu traumatisme la diferite nivele ale corpului, membre, torace, capului. Mai gravă este starea unui copil care ne-a fost transferat de la Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu'. Ne aşteptăm ca numărul victimelor să crească, întrucât vor urma reparaţii la acoperişuri'', a declarat duminică, pentru Agerpres, dr. Mihai Grecu, şeful Unităţii Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara.

Reprezentanţii ISU Timiş au anunţat anterior că în judeţ au murit, de asemenea, patru persoane în urma furtunii, două cazuri fiind la Timişoara, iar altele două la Buziaş.

Cinci drumuri naţionale sunt blocate

Cinci drumuri naţionale din judeţele Alba, Arad, Cluj şi Timiş sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza furtunilor. Poliţiştii recomandă ca, pe timpul ploii, fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare şi să se folosească luminile de întâlnire.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza vremii nefavorabile, reprezentată de ploi, descărcări electrice, furtuni şi vânt puternic.

Nu se poate circula pe DN1, localitatea Ciucea, judeţul Cluj, DN 1 R, între localităţile Horea şi Albac, judeţul Alba, DN 6, ieşirea din Timişoara spre Lugoj, judeţul Timiş, DN 7, între localităţile Petriş şi Bârzava, judeţul Arad şi pe DN 75, între localităţile Gîrda şi Arieşeni, judeţul Alba.

O furtună violentă s-a abătut, duminică după-amiaza, și asupra oraşului Alba Iulia. Un vânt puternic s-a iscat din senin şi a desprins acoperişuri de blocuri. De asemenea, mai mulți copaci au fost puși la pământ, avariind autoturisme.

Furtuna Timisoara

Numărul persoanelor rănite în judeţul Timiş în urma furtunii de duminică a crescut la 26, au precizat reprezentanţii ISU Banat.

De asemenea, şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat la, Realitatea TV, că printre cei răniţi foarte grav se numără şi doi copii. Unul dintre aceştia, internat la SJU Timiş, a fost supus unei intervenţii neurochirurgicale, după ce a suferit un puternic traumatism cranio-cerebral.

Totodată, până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost contabilizaţi 45 de copaci căzuţi şi 11 acoperişuri distruse.

Reprezentanţii ISU au anunţat anterior că patru persoane au decedat în judeţ în urma furtunii, fiind vorba de două persoane în municipiul Timişoara, iar alte două în localitatea Buziaş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: furtuna