x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mihai Leu: “Atenția și precauția sunt principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească un șofer”

Mihai Leu: “Atenția și precauția sunt principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească un șofer”

21 Oct 2015   •   15:00
Mihai Leu: “Atenția și precauția sunt principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească un șofer”

Din dorința de a simți adrenalina la cote maxime, mulți șoferi experimentează senzația accelerației la podea. Mihai Leu, campion național la raliuri, consideră că viteza peste limita legală nu are ce căuta în trafic, în localități sau experimentată haotic, într-un spațiu neorganizat.

“Raliul trebuie să se desfășoare într-un cadru organizat, cu o mașină adaptată și după anumite reguli, nu pe străzile din oraș sau pe drumurile naționale. Majoritatea accidentelor se petrec din cauza vitezei neadaptate, pentru că mulți au impresia că dețin controlul asupra mașinii, însă nu de puține ori s-a dovedit că și la o viteză relativ mică, cauzele pot fi fatale. Atenția și precauția sunt principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească un șofer, mai ales atunci când conduce pe străzile din oraș, neprevăzătul având un procent mai mare. Viteza trebuie adaptată în funcție de regulile și condițiile impuse, iar pentru cei mai vitezomani, îi sfătuiesc să-și testeze limitele în cadrul competițiilor legale sau să se înscrie la raliu”, a declarat Mihai Leu.

Mihai Leu este primul campion mondial al României la box profesionist, el fiind unul dintre cei 5 foști campioni mondiali care s-au retras neînvinși din cariera de box profesionist.



După ce a incheiat cariera de pugilist din cauza unei accidentări, Mihai Leu a revenit în viața sportivă în calitate de consilier sportiv în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, iar mai apoi a început să concureze ca pilot de raliu, devenind campion național în 2003.



Din 2012, campionul este organizatorul Raliului Aradului, care, datorită probelor foarte tehnice, a devenit o competiție importantă în automobilismul românesc.

 

×