x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Blocaj imens la Fisc. Taxa de solidaritate a ieşit din preocupările Guvernului

Blocaj imens la Fisc. Taxa de solidaritate a ieşit din preocupările Guvernului

de Daniela Ivan    |    26 Iul 2017   •   13:10
Blocaj imens la Fisc. Taxa de solidaritate a ieşit din preocupările Guvernului

Premierul Mihai Tudose a recunoscut public ieri că execuţia bugetară pe primele şase luni ale anului "nu este foarte bună", declarând că a fost "un blocaj imens". Şeful Executivului a explicat de ce Bogdan Stan a fost schimbat de la conducerea Fiscului, dar a rămas în funcţia de vicepreşedinte. "Ca şi preşedinte ANAF, trebuia să coordoneze şi antifrauda, şi vama, unde n-am fost mulţumit, trebuia să ia nişte măsuri în numele ANAF. Acolo unde este acum sper că face treabă", a afirmat Mihai Tudose. Şeful Guvernului a spus ce vrea să facă în perioada următoare pentru ca lucrurile să meargă mai bine.

·   Activitatea noii conduceri a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi evaluată peste o lună şi, dacă nu se îmbunătăţeşte colectarea, se va lăsa cu alte demiteri.

·   Rectificarea bugetară care se va face în august va fi pozitivă. " Eu vă spun că va fi o rectificare pozitivă", a declarat premierul, întrebat de presă dacă rectificarea bugetară ar putea să fie una negativă. Premierul a mai precizat că sunt bani pentru plata salariilor şi că nu se vor tăia bani de la investiţii.

·   Executivul nu va introduce taxa de solidaritate, deși măsura este prevăzută în programul de guvernare. Șeful Guvernului a explicat că această măsură ar fi avut un efect „puțin” și ar fi provocat un „deranj” mare.

·   Proiectul privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va fi adoptat în Parlament în baza unei inţiative legislative. “Este un lucru mult prea important, ca să facem altfel", a explicat Tudose. 

 

Taxa de solidaritate a ieşit din preocupările Guvernului şi a fost trecută la capitolul “discutate şi uitate”, a anunţat şeful Executivului

 

×
Subiecte în articol: mihai tudose