x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Călătoriile de business.  Afacere de 350 de milioane de euro

Călătoriile de business.  Afacere de 350 de milioane de euro

de Daniela Ivan    |    15 Feb 2017   •   19:00
Călătoriile de business.  Afacere de 350 de milioane de euro
Sursa foto: John Rowley/Getty Images

Turismul de afaceri este o industrie prosperă care generează o cifră de afaceri, anuală, de peste 350 de milioane de euro în ultimii trei ani, potrivit estimărilor Luciei Morariu, preşedinte şi director general Eximtur. “Este o piaţă în creştere care a explodat odată cu aderarea noastră la UE pentru că deschiderea spre afaceri a fost alta şi a crescut an de an”, a explicat Morariu.

Tot mai multe firme au parteneri de afaceri în afara ţării şi sunt interesaţi să ia legătura cu o agenţie de turism care să le asigure, la preţuri cât mai bune, bilete de avion, rezervări la cazare, închirieri de maşini sau organizare de evenimente. Sunt firme mari multinaţionale cu mii de angajaţi, dar şi companii locale, viabile, care merg la târguri sau la evenimentele organizate de companiile partenere.

Pentru a oferi cele mai bune preţuri, Eximtur a devenit partener pentru România al rețelei globale de business travel – Uniglobe Travel Internaţional. “Afilierea la Uniglobe ne oferă accesul la un sistem internațional mai performant de management al călătoriilor cu scop de afaceri. Deschiderea spre tehnologie de vârf, programe informatice și sisteme de rezervări care optimizează prețuri și tarife, gestionarea mai operativă a solicitărilorclienților, accesul la furnizori atent selectați și validați de rețeaua globală, sunt principalele avantaje”, a spus Morariu.

Tot mai multe firme îşi trimit angajaţii la târguri şi expoziţii internaţionale în căutare de parteneri de afaceri.

×