x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Legea dării în plată va fi modificată de Guvern

Legea dării în plată va fi modificată de Guvern

de Daniela Ivan    |    30 Mai 2016   •   16:36
Legea dării în plată va fi modificată de Guvern
Sursa foto: Gajus/Getty Images/iStockphoto

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe semnătura de promulgare a Legii dării în plată, că Ministerul Finanțelor vrea să o și modifice printr-o ordonanţă de urgenţă.

„Observăm că este incompletă, nu prevede prin ce mecanism, cu ce costuri se implementează darea în plată. Legea ar fi trebuit să cuprindă prevederi pentru toate operațiunile legate de darea în plată, inclusiv pentru tranzacția de final, să includă un articol care să aducă precizarea cuvenită”, a afirmat ministrul Anca Dragu.

Printre modificări se are în vedere și stabilirea unor criterii care să identifice cazurile sociale care să primească facilități la plata impozitelor. Ordonanţa va fi gata în iulie, a mai spus Dragu.

Firma de recuperare Kruk a anunţat că-și suspendă temporar acțiunile de colectare amiabilă a creanțelor pentru cazurile care întrunesc condițiile de aplicare a Legii dării în plată, până ce legea este clarificată.

Una dintre condițiile pe care Ministerul Finanţelor Publice le vor introduce este ca datornicul să dețină o singură locuință.

×