x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şeful ANAF a fost demis

Şeful ANAF a fost demis

de Daniela Ivan    |    19 Iul 2017   •   10:10
Şeful ANAF a fost demis
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Bogdan Stan, preşedintele ANAF, a fost demis ieri de premierul Mihai Tudose. Şeful Guvernului s-a arătat nemulţumit de activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care a colectat cu 97 de milioane de lei mai puţin în luna mai comparativ cu programul asumat de Ministerul Finanţelor.

ANAF a colectat, în luna mai 2017, venituri bugetare în sumă totală de 16,137 miliarde de lei, cu 350,3 milioane de lei, respectiv cu 2,2% mai mult decât în luna mai 2016. Este puţin având în vedere că sumele necesare la buget în 2017 sunt mult mai mari decât în 2016. Guvernul Tudose are probleme cu încadrarea în deficitul bugetar după ce luna mai a fost catastrofală din punctul de vedere al cheltuielilor bugetare raportate la venituri.

Premierul a numit-o pe Mirela Călugăreanu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Înainte, aceasta a ocupat funcţia de director executiv colectare la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti.

Fiscul are şef nou, dar asta nu înseamnă că instituţia va funcţiona mai eficient. Colectarea slabă are cauze complexe care nu se rezolvă atât de simplu

×
Subiecte în articol: anaf