x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe la jumătate de preţ în însorita Elada

Vacanţe la jumătate de preţ în însorita Elada

de Daniela Ivan    |    23 Feb 2018   •   16:56
Vacanţe la jumătate de preţ în însorita Elada
Sursa foto: Karina Knapek

Timp de patru zile, la Târgul de turism de la Romexpo, agenţiile şi tour-operatorii se întrec în oferte care de care mai tentante pentru românii care vor să-şi cumpere din timp sejururi sau circuite ieftine. Sunt oferte pentru toate gusturile şi buzunarele. De la vacanţe de un euro, la sejururi în Grecia cu 50% reducere, la circuite reduse cu 10-30% în funcţie de destinaţie şi până la transport gratuit cu autocarul în Turcia şi Bulgaria.

Românii au prins gustul reducerilor timpurii şi rezervă într-un număr mare vacanțe încă din luna februarie, reiese dintr-un studiu al TUI TravelCenter. Peste 10% din totalul rezervărilor turiștilor români pentru vacanța de vară, fie că e în țară sau străinătate, se fac în cele patru zile ale Târgului de turism care are loc în fiecare an în februarie sau martie la București, se arată în studiul citat.

Turcia, cea mai căutată destinaţie

Cei mai mulţi vizitatori vin hotărâţi să-şi achiziţioneze o vacanţă în Turcia. Cei mai puţin pretenţioşi se opresc la agenţiile care au sejururi cu autocarul în Kusadasi, Marmaris sau Bodrum. Un pachet la un hotel de patru stele cu all inclusive în lunile iulie sau august costă între 300-400 de euro de persoană, în funcţie de hotelul ales. La Europa Travel, transportul cu autocarul este gratuit pentru cei care achită complet sejurul în perioada târgului. Şi pentru cei care preferă avionul există reduceri consistente. Paralela 45 are reduceri de 60%, ceea ce face ca preţurile pachetelor pentru Antalya să înceapă de la 424 euro/persoană, iar pentru Bodrum, de la 469 euro/persoană.

La TUI TravelCenter, un sejur cu avion inclus, all inclusive în Antalya, pleacă de la 299€/persoană la un hotel de patru stele şi ajunge la 399€/persoană/7 nopți în cameră dublă standard, all inclusive, pentru luna mai.

"Românii manifestă în continuare un interes foarte mare pentru staţiunile din Turcia, care sunt imbatabile în ceea ce priveşte raportul calitate-preţ. Şi Grecia este căutată de români datorită diversităţii care caracterizează această destinaţie, dar şi Spania, unde vom opera la vară chartere în Tenerife, Mallorca şi Gran Canaria" Cristian Pandel, CEO Christian Tour

Grecia, pe locul doi în preferinţe

Dacă nu e Turcia, atunci e Grecia. Cea mai atractivă destinaţie din însorita Eladă este la standul Christian Tour. Aici se pot cumpăra cu numai un euro vacanţe de o săptămână pe insula Evia, la care se adaugă transportul cu autocarul, de 35 de euro de persoană. Cei care nu reuşesc să prindă această ofertă au tot la Christian Tour sau la Europa Travel oferte de nerefuzat, reduceri cu 50% la toate destinaţiile din Grecia. Cei care preferă avionul pot beneficia tot de 50% reducere din tariful standard pentru sejururi în Corfu, Zakynthos, Creta şi Rhodos, pentru toate datele de plecare. Paralela 45 oferă insulele greceşti Samos şi Lesbos, cu avionul, la preţuri care încep de la 345 euro/persoană, adică o reducere de 30%.

Vacanţe exotice. Indonezia - Bali, de la 899 euro/persoană/12 nopţi, Thailanda - Krabi, de la 599 euro/persoană, croazieră în Caraibe cu sejur în Cuba, la 1.999 euro/loc în cabina interioară/12 nopţi

Şi circuitele au reduceri

Agenţiile de turism care oferă circuite încearcă să-şi atragă clienţii cu reduceri între 5-25%. Cea mai mare este de 25% şi vine de la Europa Travel pentru Sicilia-Sardinia-Corsica cu avionul şi pentru Nopţile Albe în Rusia - Moscova & St Petersburg, tot cu avionul. Şi Paralela 45 oferă reduceri de 6% pentru toate circuitele din oferta agenţiei, atât pentru cele cu avion, cât şi pentru cele cu autocarul. Christian Tour vine la Târgul de turism al României cu un catalog nou dedicat circuitelor în destinaţii precum Rusia, Ţările Scandinave, Italia, Spania ori Marea Britanie. În plus, pachetele cumpărate pe perioada târgului includ excursiile opţionale, pentru care în mod obişnuit turiştii ar fi trebuit să plătească.

×
Subiecte în articol: targ turism vacante ieftine