x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Grupul petrolier Repsol intră în România într-un parteneriat cu Petrom

Grupul petrolier Repsol intră în România într-un parteneriat cu Petrom

de Daniel Ionaşcu    |    20 Feb 2013   •   16:18
Grupul petrolier Repsol intră în România într-un parteneriat cu Petrom

Grupul petrolier spaniol Repsol va intra în România într-un parteneriat derulat cu compania Petrom care vizează operaţiuni de explorare în ţara noastră, au declarat pentru Jurnalul Naţional surse din sectorul energetic.

Repsol este una dintre cele mai mari companii de profil din Europa şi are vânzari anuale de peste 60 de miliarde de euro şi un profit de circa 7 miliarde de euro. Compania are operaţiuni de petrol şi gaze în state precum Spania, Portugalia sau Libia. Împreună cu francezii de la Total şi austriecii de la OMV, grupul Repsol a participal în 2012 la un consorţiu care a câştigat concesionarea unui bloc din Marea Neagră.

Petrom derulează în acest moment un parteneriat cu Exxon pentru un perimetru din Marea Neagră şi cu Hunt Oil pentru explorarea în comun a blocurilor onshore Adjud şi Urziceni Est din ţara noastră.

Repsol a avut însă şi probleme: anul trecut statul argentinian a naţionalizat subsidiara YPF, motivând că grupul spaniol nu a realizat investiţii şi, ca urmare, preţul combustibililor a crescut fulminant. Concomitent, grupul spaniol îşi vinde o serie de active, precum actvele de gaz natural lichefiat din Canada şi Peru si operaţiunile petroliere din Trinidad-Tobago. 

×
Subiecte în articol: repsol grup petrolier petrom parteneriat