x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Fondul suveran, un plan interesant

Fondul suveran, un plan interesant

01 Mar 2017   •   11:30
Fondul suveran, un plan interesant
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Crearea Fondului Suveran de Investiţii ar putea genera multă valoare pentru România, miniştrii nu vor mai petrece mult timp să se ocupe de companiile controlate de stat, iar transparenţa acestora va creşte, a declarat Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea.

 

"Fondul suveran credem că este un plan interesant, ambiţios, şi chiar credem că dacă ar fi executat corect ar putea genera foarte multă valoare pentru România şi economia românească, dar şi pentru companiile controlate de stat şi Fondul Proprietatea, ca acţionar”, a spus Konieczny. Acesta a mai precizat că după înfiinţarea fondului funcţia de proprietar se va despărţi de cea de realizare de politici. Această schimbare ar elibera foarte mult din timpul miniştrilor care în prezent vor, nu vor, trebuie să petreacă foarte mult timp ocupându-se de companiile controlate de stat. În plus, acest lucru ar trebui să conducă la o mai mare transparenţă cu privire la ce anume se întâmplă cu activele statului. (Daniela Ivan)

Fondul care se va înfiinţa din companiile statului va oferi foarte multă transparenţă avînd în vedere că va avea aproximativ aceleaşi cerinţe de raportare ca şi Fondul Proprietatea

×