x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Un lider PNL vrea să mute Centrala de la Cernavodă la Deva

Un lider PNL vrea să mute Centrala de la Cernavodă la Deva

02 Feb 2016   •   11:15
Un lider PNL vrea să mute Centrala de la Cernavodă la Deva
Sursa foto: hunedoaralibera.ro

Invitat să țină un discurs la Teatrul de Artă din Deva, cu ocazia lansării candidaților PNL la alegerile locale din iunie, în data de 31 ianuarie 2016, un important lider PNL a făcut o declaraţie şocantă, potrivit hunedoaralibera.ro.

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu,  a surprins audienţa cu un mesaj care, cu siguranță, va provoca o controversă fără precedent în rândul hunedorenilor:

“Vreau să începem un parteneriat astăzi. Eu și cu dumneavoastră să începem de mâine discuțiile pentru modificarea strategiei energetice a României. Și vă spun de ce. Fiindcă nu mai avem nevoie să facem grupurile 3 și 4 de la Cernavodă și să dăm curentul 6-700 de kilometri, cu pierderile inerente de transport, din Dobrogea (…) Eu vă propun ca, pe infrastructura existentă aici, la Deva, unde vor scădea costurile cu 30% datorită faptului că avem această infrastructură, să facem acele grupuri energetice, să le mutăm de la Cernavodă la Deva. Să nu uităm că, și-așa, cu două grupuri energetice, ne tot rugăm la Dumnezeu să nu scadă vara Dunărea, să mai poată să funcționeze centrala. Avem un Mureș aici cu un debit suficient pentru a face răcirea pentru două grupuri energetice. Avem și-o infrastructură de la care putem pleca. Haideți să facem acest proiect împreună, să dăm o șansă celor care au lucrat în industria energetică în acest județ, să arătăm cetățenilor că facem politici publice alături de ei și pentru ei”!

La finalul discursului, liderii hunedoreni ai PNL a aplaudat, semn că “parteneriatul” de care vorbea Atanasiu are toate șansele să conducă la transformarea pentru totdeauna a județului Hunedoara, comentează hunedoaralibera.ro.


Teodor Atanasiu / FOTO: Christian Silva/Intact Images

×