x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Şeful Finanţelor arată în Parlament cum stăm cu banii

Şeful Finanţelor arată în Parlament cum stăm cu banii

de Cristian Anton    |    10 Apr 2017   •   11:50
Şeful Finanţelor arată în Parlament cum stăm cu banii
Sursa foto: DIANA OROS

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, va da raportul în Parlament cu privire la situaţia economică a României după trei luni de guvernare. Prezenţa demni-tarului coincide cu legea salarizării, care intră în dezbaterea Legislativului în aceeaşi zi.

 

Ministrul de Finanțe vine la audieri în plenul Parlamentului, pe fondul controversei legate de banii adunaţi, în realitate, la buget. Opoziția spune că Viorel Ştefan este obligat să prezinte situaţia economică dezastruoasă în care se află astăzi România, „în condiţiile în care există presiuni uriaşe de creştere a cheltuielilor cu salariile şi cu pensiile şi anagajamente de susţinere a acestor cheltuieli fără resurse suplimentare de venituri”.

 

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirma că Viorel Ștefan era „tumefiat de disperare” cu privire la angajamentele Guvernului anunțate public și nesusținute în buget. Preşedintele interimar al PNL a afirmat că încasările în primele luni ale anului sunt la jumătatea sumei estimate pentru acest interval, ceea ce îseamnă că în luna martie va fi imposibil să se acopere încă jumătate din ceea ce s-a încasat în lunile ianuarie şi februarie. Recent, și liderul PSD Liviu Dragnea l-a criticat pe Viorel Ștefan. Dragnea spunea că premierul Sorin Grindeanu trebuie să aibă o discuţie cu ministrul Finanţelor în legătură cu afirmaţiile acestuia privind tăierile de cheltuieli care, fiind făcute în luna martie, sunt cam „grăbite”.

 

„Dacă programul de guvernare este urmărit punct cu punct şi implementat punct cu punct, nu are motive să se îngrijoreze, după părerea mea. Dar să vorbeşti în luna martie de tăieri de cheltuieli... mi se pare puţin cam grăbit. E părerea mea”, a spus liderul PSD Liviu Dragnea.

 

Ministrul Finanţelor a afirmat că România va respecta ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB, iar, dacă deficitul va devia, atunci Guvernul este pregătit să reducă cheltuielile.

×