x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Sorin Oprescu: '' 270 de milioane de euro pentru Bucureşti''

Sorin Oprescu: '' 270 de milioane de euro pentru Bucureşti''

01 Mar 2013   •   12:56
Sorin Oprescu: '' 270 de milioane de euro pentru Bucureşti''

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a obţinut bani europeni pentru staţia de epurare de la Glina. Este vorba de a doua fază a proiectului, prima fiind deja finalizată “ Bucurestiul va atrage acum 270 de milioane de euro, pentru faza a doua a Statiei de Epurare a Apelor Uzate de la Glina, ma refer la redistribuire, la perioada 2013-2015. Si am pregatit si o serie intreaga de proiecte pentru exercitiul bugetar 2014-2020, estimate la peste 4 miliarde de euro. Avem o viziune de dezvoltare pana-n 2035. Trebuie sa ne sprijin pe banii astia”, a declarat Oprescu, dupăîntâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles. Primarul General şi-a exprimat speranţa că în viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, Bucureştiul va putea beneficia de pe urma acestui dialog şi îşi va imbunătăţi nivelul de absorbţie al fondurilor europene prin intermediul şi în cadrul unor parteneriate cu alte capitale europene.

Întâlnirea, iniţiată şi găzduită de Comisarul pentru Politică Regională şi Urbanism, Johannes Hahn, i-a reunit pentru prima oară pe primarii din Amsterdam, Atena, Berlin, Bratislava, Bruxelles, Lisabona, Ljubljana, Luxemburg, Madrid, Nicosia, Sofia, Stockholm, Tallinn, Valetta, Viena, Vilnius, Varsovia si Zagreb, alături de oficiali ai Comisiei Europene, Comisarul pentru Mediu, Janesz Potocnik şi Directorul General al DG Regio, Walter Deffaa.

La finalul acestei reuniuni, cele 28 de capitale au adoptat declaraţia "Creştere Inteligentă, Sustenabilă şi Incluzivă: Capitalele Oraşe ale UE - parteneri esenţiali pentru Europa 2020",  care salută iniţiativa Uniunii Europene de a deschide calea dialogului direct, acordând astfel acestor oraşe statutul de parteneri şi punctează câteva dintre elementele acestei noi etape a colaborării la nivel european.

×