x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta, Horia Brenciu

Astazi e ziua ta, Horia Brenciu

de Ramona Vintila    |    27 Aug 2014   •   00:53
Astazi e ziua ta, Horia Brenciu
Sursa foto: MIHAI STETCU

Omul-spectacol, electrizantul şi inepuizabilul Horia Brenciu împlineşte astăzi 42 de ani. La mulţi ani!

“O amintire nu se şterge niciodată şi exact ăsta e premiul pe care mi-l doresc”
: E la nave va…
 “Copii, muzică, albume, concerte… pe scurt, o mare nebunieeee! Capul meu e plin de idei de spectacol, de băiţe şi schimbări de scutece generate de mezina familiei, Mina, de bucăţi muzicale, de versuri pentru piese, de cărţi de citit pentru şcoala Mariei, fata mea cea mijlocie, de tot felul de sunete şi instrumente, pe care le pun în practică alături de orchestra mea, şi evident de filmările de la «X Factor», la care mă însoţeşte din când în când fata mea cea mare, Andreea. Vara asta am făcut un adevărat «tring» pong – dacă mi-e permisă licenţa – între platoul de filmare de la «X Factor», familie şi studiourile mele de la HB MEDIA. Cred că sunt tipul căruia i-ar plăcea ca anul să aibă ceva mai mult de 365 de zile… Niciodată nu-mi ajunge timpul să-i mulţumesc pe toţi. Iar dacă mi se întâmplă cumva să stau degeaba, aud timpul cum trece pe lângă mine şi mă enervez îngrozitor!
Vreau să devin un tată perfect. Cred că toată viaţa mea m-am pregătit pentru asta. A fi tată te apropie cel mai mult de noţiunea de OM. E singurul context în care sădeşti dragoste, înţelegere, înţelepciune şi multă răbdare şi apoi, peste ani, culegi iubire necondiţionată. Nu e deloc uşor, dar satisfacţiile te umplu de fericire.

Anul acesta, după «35» şi «37», lansez al 3-lea CD al carierei mele. Este primul album pe care-l înregistrez în întregime în studiourile mele, alături de echipa mea de la HB Media şi este şi prima oară când mă implic în toate piesele discului, ca textier, compozitor şi aranjor. Conţine dragoste, dorinţă, despărţire, viaţă, copilărie, iubire, dor, relaxare, soare şi multă veselie. Albumul îl voi lansa în dimineaţa zilei de 24 octombrie cu Gazeta Sporturilor, iar seara voi sărbători acest eveniment alături de fani şi prieteni la Beraria H (oare de ce tot «H»?!). Aşadar, aveţi vreun program pentru seara de 24 octombrie?

Să fii interpret, actor, entertainer, prezentator tv în România de astăzi este o veritabilă luptă cu tine însuţi! Înainte de toate, tu trebuie să-ţi doreşti să te schimbi în mai bine. A fi talentat e doar o parte din puzzle… Sigur că e benefic dacă ai voce, carismă, talent la capitolul dans şi ceva vorbe la tine şi ar fi normal ca toate astea să prindă viaţă într-un spectacol de marcă, pe bilete, într-o sală respectabilă… Din păcate, nu e tocmai de ajuns. Dacă vrei ca drumul tău artistic să depăşească câţiva ani de zile trebuie să fii deschis la tot ce se întâmplă în jurul tău. De aceea ideile strălucite, marketingul şi un manageriat competent trebuie să fie automat a doua grijă a ta.

Nu ştiu dacă sunt un as în materie de muzică. N-am vocea lui Pavarotti şi nici măcar un abdomen cu ceva pătrăţele… Nu mă pot mândri cu zeci de albume, chiar dacă traseul meu artistic depăşeşte 20 ani. Am trecut prin mai multe forme de «agregare» artistică şi ele m-au învăţat un lucru important şi anume să-mi iubesc publicul. Atunci când îl invit la spectacole, trebuie să-l întâmpin impecabil. Până la urmă, un premiu se uită. O amintire, însă, nu se şterge niciodată şi exact ăsta e premiul pe care mi-l doresc.

Hmmm… Mi-am făcut un obicei să nu mă uit în urmă. Privesc înainte şi văd o casă căreia i-am ridicat primul etaj... Nu ştiu la ce vârstă voi pune acoperişul, dar sigur mai am o groază de făcut. Anul acesta a însemnat pentru mine o schimbare majoră şi în viaţă de TV, dar şi în cea de muzician… Sper ca toamna asta să culeg numai şi numai boboci. Niciodată nu eşti pregătit pentru ce-ţi rezervă viaţa, deşi îţi place să crezi că nimic nu poate să-ţi stea în cale. În final, tot ceea ce speri este c-ai luat decizia cea mai bună, decizie pe care, oricum, tot el, timpul ţi-o va breveta sau nu, în cele din urmă.
E la nave va…”

×
Subiecte în articol: horia brenciu