x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Antena 1 va difuza, în premieră în România, toată seria ”Războiul Stelelor”

Antena 1 va difuza, în premieră în România, toată seria ”Războiul Stelelor”

13 Oct 2017   •   13:20
Antena 1 va difuza, în premieră în România, toată seria ”Războiul Stelelor”

Surpriză de proporții pentru fanii celebrului film Star Wars. Începând de duminică 22 octombrie, de la ora 23.00, Antena 1 va difuza, în premieră națională, seria completă ce cuprinde toate cele șapte episoade lansate până în prezent ale faimoasei francize epice ştiinţifico-fantastică creată de George Lucas.

Seria de filme Star Wars- Războiul Stelelor are milioane de fani în lumea întreagă și este a doua serie cu cele mai mari încasări din lume, după Harry Potter.

Primul film din serie a fost difuzat în 25 mai 1977 și a devenit un fenomen răspândit în lumea întreagă. Următoarele două filme au fost difuzate la distanță de câte trei ani.

În 1999, la șaisprezece ani după difuzarea ultimului film din trilogie, a fost lansat primul episod din cea de-a doua trilogie, a cărei acțiuni se petrece, de fapt, înaintea celei dintâi. Ca și în cazul primei trilogii, următoarele două episoade au apărut tot la o distanță de câte trei ani.

Ultimul film din serie, ”Trezirea Forței”, a fost lansat în decembrie 2015, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de evenimentele relatate în lungmetrajul "Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983.

Începând cu 22 octombrie, Antena 1 va difuza toate cele șapte episoade din serie ținând cont de firul epic.

Astfel, primul episod din serie care va fi difuzat pe 22 octombrie, de la ora 23.00, va fi ”Amenințarea fantomei”, urmând ca la distanță de o săptămână, de la aceeași oră, să fie difuzate încă cinci episoade: ”Atacul clonelor”, ”Răzbunarea Sith”, ”O nouă speranță”, ”Imperiul contraatacă”, ”Întoarcerea lui Jedi”. Ultimul episod, cel de-al șaptelea, va fi difuzat în 14 decembrie, de la ora 21.00.

 

 

×
Subiecte în articol: razboiul stelelor