x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Mad Men la final. Moare sau nu moare anti-eroul Don Draper?

Mad Men la final. Moare sau nu moare anti-eroul Don Draper?

18 Mai 2015   •   18:23
Mad Men la final. Moare sau nu moare anti-eroul Don Draper?

Ultimul episod din 'Mad Men', serial care a luat sfârşit duminică în Statele Unite, i-a ţinut pe fani cu ochii pe televizor până în ultima clipă. Un singur lucru îi interesa: moare sau nu moare anti-eroul Don Draper? Mulţi pasionaţi se temeau că al 92-lea şi ultim episod le va oferi un final enigmatic, dar cei adunaţi în baruri, restaurante şi diferite alte locuri pentru a afla deznodământul serialului nu au fost dezamăgiţi, relatează luni AFP.

Greg Caulfield, inginer de 42 de ani, apreciază că este 'unul dintre cele mai bune seriale din istorie, foarte inteligent făcut'. '+Mad Men+ nu vorbeşte despre publicitate, care este doar fundalul. Este vorba mai degrabă despre oameni şi despre perioada în care trăiesc', spune el.

Serialul, care a primit 15 premii Emmy şi patru Golden Globes, a reuşit, cu costumele sale impecabile şi complexitatea personajelor, să influenţeze moda sau felul de a povesti diferite lucruri.

Finalul de duminică a făcut să curgă câteva lacrimi la City Winery din sudul Manhattanului, unde circa 100 de persoane s-au strâns în faţa micului ecran, cu o felie de pizza şi un pahar de vin, să vadă finalul serialului.

În penultimul episod, Don Draper îşi părăsea ultima soţie, cariera şi renunţa la o mare parte din bunuri şi pleca într-o călătorie în Midwestul american. Nu se ştia dacă seducătorul şi strălucitul Draper se va arunca de pe un zgârie-nori pentru a justifica titlul filmului sau dacă va muri prăbuşindu-se cu avionul sau cu paraşuta. Pe Twitter, mulţi fani au fost de părere că finalul a fost 'magnific', 'cinstit' şi chiar 'perfect'. Unul dintre ei scrie: 'O oră mare de televiziune. Ultimele cinci minute nu definesc numai personajele, ci şi următorii 40 de ani de conţinuturi media', încheie AFP, citata de Agerpres

×
Subiecte în articol: Mad Men Don Draper