x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eliza Nirlu o nouă stea pe scena muzicii românești

Eliza Nirlu o nouă stea pe scena muzicii românești

de Alice Petrescu    |    15 Sep 2017   •   11:44
Eliza Nirlu o nouă stea pe scena muzicii românești
Sursa foto: Paul Raetchi

Liz Jua, pe numele său real, Eliza Nirlu a devenit cunoscută în 2015 când a câștigat premiul întâi la Festivalul Internațional Dan Spătaru. Frumoasa constănțeancă a impresionat juriul și publicul interpretând piesa „Cine sunt eu”, din repertoriul marelui artist dar și melodia „Iubirea noastră nu are apus”, a regretatei Anca Panghel. Artista este masterandă în Jurnalism și Actorie și s-a remarcat pe plan național și la concursul X Factor. Eliza mărturisește că participarea la acel concurs a fost interesantă întrucât concurența a fost foarte mare. „Evident că fiecare își dorește să ajungă cât mai departe însă la acel moment, să rămâi printre ultimii 12 concurenți din miile de oameni care s-au prezentat la preselecție o fost o realizare,pentru mine, mai ales  că eram la începutul carierei mele”, a spus cântăreața.

O altă experiență deosebită a fost și cea din Franța, la Brest unde, la propunerea organizatorilor a interpretat în limba română piesa „De-ar fi să vii”,  a Mihaelei Rumceanu. „Acest lucru s-a întâmplat chiar de ziua Franței, în prezența președintelui de atunci, Francois Hollande, care a venit personal la sfârșitul concertului să ne felicite personal pe mine și pe colegii mei”.

Fosta  concurentă de la „X Factor“ mărturisește că muzica este marea ei pasiune și recunoaște că  fericirea supremă o simte atunci când se află pe scenă în fața a mii de spectatori. În ultima perioadă artista s-a concentrat mai mult asupra compozitiei. Liz a lansat de Crăciun și prima sa piesă  „Sărut de turtă dulce” care a fost scrisă în totalitate de ea. “Sarut de turta dulce” este prima mea compozitie care s-a materializat. “Anul trecut am intrat în spiritul Crăciunului mai devreme și mai intens și a rezultat prima mea piasă!“ În acest an, la începutul verii a lansat „Bijuterii“ melodie care a strâns numai în două zile peste 30.000 de vizualizări. Proiectele nu se opresc aici. Liz Jua își dorește să mai lanseze încă două piese proprii în toamna acestui an.

 

Liz Juà - Bijuterii

×
Subiecte în articol: Liz Jua Eliza Nirlu