x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Și zeii rock mănâncă, nu-i așa? Legendarii „Beatles” și arta culinară

Și zeii rock mănâncă, nu-i așa? Legendarii „Beatles” și arta culinară

de Simona Lazar    |    09 Feb 2014   •   20:40
Și zeii rock mănâncă, nu-i așa? Legendarii „Beatles” și arta culinară

Ea a venit pe fereastra bucătăriei. Ea – cum care Ea? Inspiraţia, desigur. Sau muzica?

Stephen J. Spignesi publica, în urmă cu un deceniu, o carte de bucate ale cărei reţete, toate, au fost inspirate de muzica legendarei formaţii britanice Beatles. "She Came in Through the Kitchen Window" este titlul acestei cărţi, scrisă cu mult umor (şi cu multă ştiinţă culinară), din care puteţi găti în timp ce fredonaţi melodiile celor patru "muschetari" ai rockului.

Dominând de mai bine de o jumătate de secol piaţa muzicală de gen (The Beatles a fost înfiinţată în 1960, în Liverpool, dar succesul îl vor cunoaşte abia din 1962, când cântă pentru prima dată în formula de aur John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr), formaţia a incitat mereu imaginaţia fanilor. Despre cum şi ce mâncau beatles-ii ştim puţine lucruri – deşi se pătrează o fotografie cu Yokko Ono gătindu-i lui John Lennon şi meniul de la întâlnirea celor patru cu Elvis Presley, în 1965. Iată însă, o reţetă picantă, pentru "beatlesmaniaci".

Pentru rețetă, citește continuarea aici.

P.S. Pe 11 februarie, se-adună, iată, o jumătate de secol de când muzica Beatles – cea mai îndrăgită formație a tututor timpurilor (și a tuturor genurilor) – s-a auzit, live, pe continentul american. Jubileul „bătăioșilor” e bun prilej de a trece în revistă și preferințele lor culinare. Căci, e ștut, și zeii – zeii rock! – mănâncă!

Alte titluri recomandate
Cenușăresele Casei de Monaco
Principiul combinării alimentelor

×
Subiecte în articol: felicia beatles