x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Requiem-ul de Verdi și Poema Română de Enescu în ”Stagiunea Online” a Filarmonicii Sibiu

Requiem-ul de Verdi și Poema Română de Enescu în ”Stagiunea Online” a Filarmonicii Sibiu

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Mai 2020   •   21:14
Requiem-ul de Verdi și Poema Română de Enescu în ”Stagiunea Online” a Filarmonicii Sibiu
Sursa foto: TESHCA

Două evenimente, prezentate publicului în 2018 și 2019, sunt programate pentru a fi difuzate în această săptămână, în cadrul Stagiunii Online a Filarmonicii de Stat Sibiu. Primul spectacol este ”Requiem”-ul de G. Verdi – concert vocal-simfonic înregistrat în cadrul proiectului Sibiu Opera Festival 2018 - programat joi 21 mai, ora 19. Cel de-al doilea eveniment este înregistrarea lucrării ”Poema Română” de George Enescu prezentată în cadrul Concertului susținut de Orchestra Filarmonicii Sibiu la Ateneul Român, în 1 Decembrie 2019 și care va fi difuzat vineri, 22 mai ora 19. Evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.

Peste 160 de artiști au fost prezenți pe scena Sălii Thalia în 20 septembrie 2018 pentru a interpreta una dintre cele mai frumoase compoziții vocal-simfonice: ”Requiem” de Giuseppe Verdi. Soliști lirici de renume mondial – soprana Dragana Radakovic (Serbia), mezzosoprana Carmen Topciu, tenorul Ștefan Pop și baritonul Gelu Dobrea – au urcat pe scenă alături de Corul Academic Radio București și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul Italian David Crescenzi. Evenimentul a făcut parte din programul ediției a XVII-a a Festivalului de Operă de la Sibiu și va fi difuzat joi, 21 mai 2020, cu începere de la ora 19.

 

În 1 Decembrie 2019 Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a susținut la Ateneul Român din București un Concert Dedicat Zilei Naționale a României. Conduși de dirijorul Cristian Lupeș, muzicienii sibieni au prezentat un program cu lucrări ale unor compozitori români din care, pentru Stagiunea Online, am programat – vineri, 22 mai 2020 ora 19 - ”Poema Română” de George Enescu.

 

Cele două evenimente vor fi difuzate pe pagina de facebook și site-ul instituției, cu începere de la ora 19.

Concertele vor fi transmise și pe posturile de televiziune locală TV Eveniment, TV Sibiu și TV Nova.

 

 

https://www.facebook.com/notes/filarmonica-de-stat-sibiu/requiem-ul-de-verdi-%C8%99i-poema-rom%C3%A2n%C4%83-de-enescu-%C3%AEn-stagiunea-online/3318013058208765/

×