x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cufărul cu amintiri. Încruntări şi urale la Londra

Cufărul cu amintiri. Încruntări şi urale la Londra

de Florin Condurateanu    |    22 Iun 2015   •   07:07

A revenit în vestiarul celor de la Chelsea cu inima ca un fluture înspăimântat, se temea să nu-l primească cu încruntări şi vorbe răstite camarazii lui din echipa londoneză.

Din pricina golului marcat de el acolo jos, lângă bară, naţionala Angliei s-a urcat în avion şi s-a uitat la restul turneului final din fotoliul din sufragerie.

Dan Petrescu, fundaşul iute şi puternic, înscrisese golul cu care tricolorii semnaseră plecarea cu coada între picioare a naţionalei engleze încă de la faza grupelor.

Dan Petrescu era iubit şi apreciat la clubul lui Chelsea, dar resentimentele după golul marcat de el puteau fi justificate în rândul englezilor, le ştampilase eşecul chiar dacă mister Dan îşi făcuse doar datoria, îşi respectase meseria pe gazon luptând pentru culorile ţării lui.

După câteva înţepături ironice, dar fără răutate, coechipierii de la Chelsea au trecut la glume cu prietenul lor Dan Petrescu.

Şi acum, când Dan Petrescu apare în tribună la vreun meci al echipei din cartierul londonez, zecile de mii de spectatori îl roagă să facă un tur de onoare în uralele tribunelor.

Pe lângă suflet şi profesionalism, Dan Petrescu impresionase şi printr-un atât de rar întâlnit bun-simţ. Dan jucase la Sampdoria alături de celebrul olandez Gullit. S-au reîntâlnit la Chelsea, unde prietenia lor a continuat, mergeau împreună la concerte, la aniversări.

În momentul în care Gullit a fost numit antrenor la Chelsea, Dan Petrescu a început să i se adreseze cu „dumneavoastră”.

Azi, Super Dan n-a făcut nazuri pe măsura numelui lui consacrat în străinătate şi vrea să conducă ambiţiile celor de la ASA Târgu Mureş spre titluri şi cupe.

×
Subiecte în articol: dan petrescu