x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale De ce o apără Kovesi pe Mirică

De ce o apără Kovesi pe Mirică

de Dan Constantin    |    06 Apr 2017   •   08:40
De ce o apără Kovesi pe Mirică

Kovesi Laura Codruța a făcut potecă la CSM. Nu pentru a participa la dezbaterile profesiona­le care au loc la comisiile de speci­alitate ale magistraților care vor să găsească soluții reale pentru eliminarea suspiciunilor de ghido­nare a justiției din alte centre de comandă. Nici pentru a da răspunsuri la rateurile în serie ale procurorilor anticorupție în fața magistraților care le trimit rechizi­toriile la refacere.

Kovesi Laura Codruța vine la CSM să o susțină pe colega Mirică Florentina. Fosta procuroa­re adusă de la Buftea după ce și-a înfundat șefii și colegii este convo­cată la CSM nu pentru primirea unui premiu; este programată la judecată de Secția procurori în materie disciplinară. Inspecția Judiciară a produs un raport pentru felul abuziv al cercetării conduse de Mirică Florentina în dosarul DIPI. Dacă verdictul procurorilor din CSM va confirma reclamațiile făcute de acuzații din dosar, atunci procesul poate lua o altă întorsătură. Doi foști miniştri de Interne - Oprea și Tobă -, alături de ofițeri superiori din serviciul secret al MAI, unii transferați din SRI cu biografii impecabile, au fost scoși din funcții prin punerea în mișcare a dosaru­lui DIPI. Acțiunea DNA a fost folosită pentru desființarea DIPI și capturarea de către serviciul frate mai mare a arhivei spionilor de la Interne. Miza procedurii disciplina­re sub care se află procuroarea Mirică devine astfel cu mult mai largă decât articolul 99 al Legii 303/204. Mirică sancționată poate să divulge presiuni din partea binomului pentru demola­rea DIPI. În condițiile plecării de la butoane a generalului Coldea, problema apărării a rămas doar în cârca șefei DNA. Kovesi o înso­țește de fiecare dată la judecata de la CSM pe Mirică. Tabloul seamănă leit cu scena plimbării câinelui de către stăpân. Nu poți să zici nimic dacă patrupedul face pipi pe iarbă deoarece se supără cel care ține lesa. Ai de-a face cu mine dacă zici ,,marș”, sugerează fără echivoc stăpânul. Iar tot târgul știe cine-i stăpânul și mai ales cât de răzbunător poate fi dacă-i calci câinii pe coadă.

Chiar și sub monitorizarea ministrului Justiției, Kovesi nu se sfiește să forțeze procedura Secției de procurori în materie disciplinară. Tupeul este singura materie la care a luat notă mare.

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi